Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM: Ploi torențiale și vijelii în România. Zonele vizate 

Avertizare ANM: Ploi torențiale și vijelii în România. Zonele vizate 

Avertizare meteo ANM: Zece județe din România sub cod galben de vreme rea și vânt puternic

Avertizare ANM de ploi torențiale și vijelii în România. Iată zonele vizate!

Avertizare ANM

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a furnizat informații cruciale cu privire la schimbările meteo din România. Aceasta a avertizat cu privire la impactul unei furtuni care a afectat în mod devastator Europa și care va influența și condițiile meteorologice din România.

Ploi torențiale și vijelii în România

Conform declarațiilor directorului ANM, România se confruntă cu un cod galben de avertizare meteorologică, în vigoare începând de la ora 10:00 astăzi și până la ora 6:00 a dimineții de mâine. Acest avertisment acoperă cea mai mare parte a Transilvaniei și a regiunilor montane, dar și anumite zone din Muntenia și Moldova. Perioada de instabilitate atmosferică se va caracteriza prin ploi torențiale, rafale de vânt cu viteze de 50-60 km/h, precum și cantități semnificative de apă, în jur de 20-30 de litri pe metru pătrat, cu posibilitatea de a depăși 45 de litri pe metru pătrat în anumite zone izolate.

Astăzi, manifestările de instabilitate vor fi mai intense în zonele avertizate cu cod galben, dar se vor resimți și în restul țării, în zonele mai limitate. Mâine, fenomenele de instabilitate vor afecta în special jumătatea sudică a țării.

În prezent, temperaturile variază în funcție de regiuni, cu 29 de grade Celsius la Alexandria și Turnu Măgurele, 27 de grade Celsius la București și între 15 și 21 de grade Celsius în regiunile vestice, nordice și centrale ale țării.

Mâine se va înregistra o scădere a temperaturilor în cea mai mare parte a țării, apropiindu-ne de media termică a datei din calendar pentru acest sfârșit de săptămână, cu valori între 22 și maximum 26-27 de grade Celsius.

Cu toate acestea, începând de marți, temperaturile vor începe să crească din nou, astfel încât, începând de joi, în a doua parte a săptămânii, vom asista din nou la temperaturi de 30…31 de grade Celsius, inclusiv în București, conform declarațiilor directorului ANM, Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN.

„Vorbim, de la ora 10:00, de astăzi, până mâine dimineață la ora 6:00, de un cod galben, o avertizare meteorologică ce vizează cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane, dar și zone din Muntenia și Moldova, pentru că perioade de instabilitate atmosferică vor fi caracterizate de averse torențiale, rafale ale vântului de 50-60 km/h, cantități de apă de 20-30 l/mp, izolat peste 45 l/mp.

Dacă astăzi manifestările de instabilitate vor fi cu precădere de interes în aria avertizată de cod galben, și în restul țării, pe arii mai restrânse, mâine vom vorbi de fenomene de instabilitate, îndeosebi în jumătatea sudică a țării.

La această oră, 29 de grade la Alexandria și Turnu Măgurele, 27 de grade la București, doar 15…21 de grade în partea de vest, nord și centrul țării.

Mâine vom consemna temperaturi în scădere în cea mai mare parte a țării. De fapt, ne apropiem de normalul termic al datei din calendar la acest sfârșit de săptămână, adică valori de 22 până la cel mult 26-27 de grade Celsius.

De marți însă, valorile vor fi din nou în creștere, astfel încât, începând de joi, din în a doua parte a săptămânii, vom consemna din nou valori de 30…31 de grade, inclusiv în capitală”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: