Redactia.ro
Home » Homepage » Avionul prăbușit în Teheran. Aeronava a fost lovită de două rachete în 23 de secunde. IMAGINI CUTREMURĂTOARE

Avionul prăbușit în Teheran. Aeronava a fost lovită de două rachete în 23 de secunde. IMAGINI CUTREMURĂTOARE

avionul prăbușit

Avionul de pasageri prăbușit săptămâna trecută în Teheran a fost lovit de două rachete. Jurnaliștii de la cotidianul The New York Times au publicat marți imagini care surprind momentul impactului.

NYT precizează că a verificat autenticitatea imaginilor care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul aparținând companiei Ukraine International Airlines. „Cotidianul New York Times a verificat imaginile surprinse de un system video de monitorizare care arată pentru prima dată că două rachete au lovit avionul care efectua cursa 753 a companiei Ukraine International Airlines pe 8 ianuarie.”, transmite publicația americană.

Rachetele au fost lansate de la o bază militară iraniană, aflată la o distanță de aproximativ 13 kilometri de avion. Potrivit informațiilor cunoscute anterior, prima rachetă a lovit aproape de cabina piloților, iar a doua în zona unui motor, potrivit Mediafax.

Cristina Ţopescu şi-a ameninţat vecinii! Vedetei i s-a făcut plângere la Poliție

Cele două rachete au lovit avionul la o distanță de 23 de secunde, dar niciuna nu l-au doborât imediat. Noile imagini arată aeronava în flăcări, întorcându-se către aeroportul de pe care a decolat. La câteva minute a explodat și s-a prăbușit, fiind însă foarte aproape să cadă peste satul Khalaj Abad. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit.

Imaginile publicate marți de NYT au fost filmate de către o cameră de supraveghere a unei clădiri din satul Bidkaneh, aflat la circa 6,5 kilometri de locul din care au fost lansate rachetele.

Autoritățile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greșeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigației. Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a transmis marți că la originea tragediei se află acțiunile SUA. „Statele Unite au generat acest incident”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: