Redactia.ro
Home » Sport » Avocatul lui Maradona acuză! „Medicii l-au neglijat”

Avocatul lui Maradona acuză! „Medicii l-au neglijat”

ultima imagine cu Maradona, Dalma, Diego Maradona,

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Diego Maradona, avocatul Matias Morla a făcut o serie de acuzații grave la adresa medicilor care l-au îngrijit pe fostul fotbalist.

Matias Morla a publicat pe pagina sa de socializare un comunicat în care a povestit ce s-a întâmplat la spital, după ce Diego Maradona a fost operat. Acesta susține că aproape 12 ore, cel mai iubit fotbalist din lume a fost neglijat de personalul medical. În plus acesta vrea să ceară investigații suplimentare și pentru că ambulanța a sosit foarte târziu la casa fostului idol.

„Este inexplicabil că, timp de 12 ore, prietenul meu nu a avut parte de atenția și controlul personalului medical. Ambulanței i-a luat mai mult de jumătate de o oră să ajungă. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea și voi cere ca aceste consecințe să fie investigate până la capăt. După cum mi-a spus Diego: ‘Tu ești soldatul meu, acționează fără milă'”, a scris Morla.

Medicii au stabilit că „El Pibe D’Oro” avea o afecțiune numită cardiomiopatie dilatată, în urma căreia mușchiul inimii era slăbit și nu mai pompa suficient sânge către restul corpului. În plus era slăbit după ce la începutul lunii suferise o operație.

Brandan: ”Toată lumea e distrusă”

Argentina este în lacrimi. Mii de oameni au fost prezenți de la primele ore la Casa Rosada, Palatul prezidențial din Buenos Aires, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Maradona. Protocolul este foarte strict. Oamenii sunt obligați să poarte măști și pot sta în fața sicriului doar câteva secunde. Au fost deja depuse coroane, flori și steaguri. Pablo Brandan, fostul jucător al celor de la Unirea Urziceni și FCSB, a povestit ce se întâmplă acum în Argentina.

”Toată lumea e distrusă aici, nu putem să credem. Am văzut oamenii că plângeau pe stradă, imediat după ce s-a aflat c-a murit. El a avut multe probleme, a ieșit din toate bine. Asta, ultima, a fost cea mai grea. A avut o intervenție acum trei săptămâni, a avut o refacere bună, dar ceva nu a fost bine, ceva nu s-a regenerat. Asta i-a provocat ceva cardiorespirator”, a declarat Pablo Brandan, pentru Digi Sport.

Fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna, au venit la Casa Rosada la miezul nopţii. De asemenea au fost prezenți și fotbaliștii care au jucat la Cupa Mondială din Mexic, 1986, dar și președintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal, Claudio Tapia. Președintele țării a decretat trei zile de doliu național în memoria celui mai iubit fotbalist. Pe toate stadioanele din Argentina a fost aprinsă nocturna.

Toți sportivii îl plâng pe Maradona

Nu numai lumea fotbalului este în doliu. Sportivii din toată lumea deplâng moarte legendarului „El Pibe D’Oro”. Gabriela Sabatini, David Nalbandian sau Juan Martin del Potro sunt câțiva dintre jucătorii de tenis cu care Maradona era prieten.

„Simt că te-ai întors în locul de care aparții: în RAI. Pentru mine nu vei muri vreodată. Odihnește-te în pace”, a fost mesajul postat pe Twitter de argentinianul Juan Martin del Potro.

„Sincerele mele condoleanțe! Ne-a părăsit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, dar va rămâne ce a lăsat el în fotbal. Condoleanțe lumii fotbalului și Argentinei”, a scris Rafael Nadal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: