Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bagajul de vacanță. Ce nu trebuie să îți lipsească din el, dacă pleci din țară

Bagajul de vacanță. Ce nu trebuie să îți lipsească din el, dacă pleci din țară

bagaj de vacanta

Suntem în plin sezon estival, așa că e momentul propice să discutăm despre bagajul de vacanță. Ce ne luăm cu noi atunci când plănuim să plecăm pentru câteva zile la o distanță considerabilă de casă. Ce nu trebuie să-și lipsească atunci când pleci din țară, dar și ce să nu iei cu tine atunci când pleci peste graniță.

Bagajul de vacanță. Ce să nu-ți lipsească

Dacă pleci din țară asta înseamnă că pleci fie cu avionul, fie cu mașina. În orice caz, bagajul trebuie să fie unul calculat, astfel încât să ai tot ce-ți trebuie cu tine.

  • Articole vestimentare & accesorii. Pentru a-ți lua haine suficiente, ar fi indicat să-ți planifici ținute pentru zilele și evenimentele aferente. Sfat: încearcă să iei piese versatile, pe care le poți folosi în mai multe combinații vestimentare.
  • Bani și documente. E necesar să iei cu tine documentele care te ajută să părăsești țara: buletin, pașaport (în cazul în care te duci în țari în care e cerut), permisul (dacă vrei să închiriezi o mașină), dar și o asigurare de sănătate. Cât despre bani, ar fi indicat să-ți iei și cardul, dar și o sumă de bani cash, eventual deja schimbați în euro.
  • Produse de îngrijire. Ai grijă să nu aglomerezi prea mult bagajul și să iei doar cele necesare. Gândește-te la un make-up all-day și produse travel size.
  • Gadgeturi și aparatură electronică. Telefon, set de căști, aparatul foto, adaptor pentru priză universală, o baterie externă și, după caz, tabletă ori laptop.
  • Medicamente. Nu strică dacă pui niște plasturi ori bandaje, un spray dezinfectant ori produse anti alergie, dacă știi că ai alergii.

Bagajul de vacanță. Ce să nu iei cu tine

La fel de important e să nu-ți aglomerezi bagajul cu lucruri inutile.

  • Haine. Încearcă să eviți să iei prea multe obiecte vestimentare ori accesorii, dacă știi că nu o să ai ocazia să le porți.
  • Perisabile. Nu are rost să iei cu tine lucruri care s-ar putea strica din cauza condițiilor de călătorie. Evită să iei mâncare ori băuturi care s-ar strica.
  • Fier de călcat ori uscător de păr, mai ales dacă știi că te cazezi la un hotel.
  • Obiecte inutile ori grele care s-ar putea confisca pe aeroport.
  • Trollere masive. Încearcă să alcătuiești un bagaj cât mai spornic. Nu are rost să te încarci cu trollere masive, care necesită locuri încăpătoare ori o forță mare pentru a le manevra.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: