Redactia.ro
Home » Știri » Bani de la Guvern pentru persoanele afectate de inundații. Premierul Cîțu vrea un bilanț al pagubelor

Bani de la Guvern pentru persoanele afectate de inundații. Premierul Cîțu vrea un bilanț al pagubelor

Guvernul vine în sprijinul oamenilor care au fost afectați de inundații. Executivul va oferi în următoarea perioadă un ajutor financiar, iar premierul Florin Cîțu a solicitat un bilanț al pagubelor. Zeci de localități din țară sunt sub ape, iar acesta ar fi cel mai mare dezastru natural din ultimii 200 de ani.

Bani de la Guvern pentru persoanele afectate de inundații. Premierul Cîțu vrea un bilanț al pagubelor

Mai multe zone din țară sunt sub cod roșu de inundații. Vestul și partea centrală țării sunt cele mai afectate, iar în curând și localități din est ar putea fi sub niveluri mari de apă. Pentru toate persoanele care au fost lovite de inundații, Guvernul vrea să aloce bani în următoarea perioadă.

Prefecții au precizat, miercuri, într-o ședință a Guvernului, că sunt 34 de localități și 14 județe din țară sub ape: Albă, Argeș, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu și Timiș. De asemenea, ministrul MAI a solicitat autorităților să fie mai mult pe teren în acest zile. Totodată, prefecților li s-a solicitat ca să caute spații de cazare pentru oamenii care au nevoie de relocare sau evacuare.

”Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiei, în coordonarea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, având în vedere că pericolul nu a trecut. Nu cred că mai este nevoie să vă spun că aceste măsuri nu se iau din birou, ci din teren, de la faţa locului”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode.

Florin Cîțu:Vom vedea exact care sunt nevoile pentru fiecare unitate administrativ-teritorială”

Florin Cîțu vrea un bilanț al tuturor pagubelor. „Trimiteţi la Ministerul Dezvoltării evaluările ca să putem să avem la rectificarea bugetară resurse alocate pentru ceea ce se întâmplă în acest moment. Vreau să mă sigur că știm exact de ce avem nevoie în plan local, ca nimeni să nu sufere în perioada următoare. Am mai auzit când mai discutam despre inundații că totul este sub control. Aș vrea să cântăriți foarte bine când spuneți acest lucru. S-a intervenit și se intervine pentru evacuarea apei din 11 case, 7 anexe gospodărești, 56 de curți, 70 de beciuri și subsoluri, 3 sedii ale unor operatori economici, 3 sedii ale unor instituții publice. Vom vedea exact care sunt nevoile pentru fiecare unitate administrativ-teritorială”, a transmis Florin Cîţu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: