Redactia.ro
Home » Știri » Bani de la stat pentru încălzirea locuinței. Cum îi obții

Bani de la stat pentru încălzirea locuinței. Cum îi obții

bani de la stat

Guvernul lucrează la programul Casa Eficientă Energetic 2020, un program prin care românii vor putea primi până la 15.000 de euro de la stat pentru centrale pe peleţi, izolaţie termică sau panouri solare.

Casa Eficientă Energetic ar urma să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică. Mai mult decât atât, programul s-ar putea adapta oricărei necesități a fiecăruia. Așadar, acest lucru înseamnă că cei care vor să își eficientizeze energetic locuințele, vor putea achiziționa fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

Programul nu se adresează doar persoanelor fizice

Însă programul nu se adresează numai persoanelor fizice. De asemenea, instituțiile publice ar putea accesa și ele fonduri pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acestea, bugetul va fi unul separat.

Programul Casa Eficientă Energetic nu se aplică în prezent. Pentru ca acest lucru să se întâmple, acesta trebuie să fie inclus într-un proiect de act normativ, adoptat de autorități, iar apoi publicat în Monitorul Oficial.

15.000 de euro pentru o locuință

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat că programul va fi derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi că românii ar putea primi până la 15.000 de euro de la stat, potrivit cronicaromana.net.

Astfel, românii care doresc să îşi îmbunătăţească locuinţele din punct de vedere energetic s-ar putea înscrie în programul Casa Eficientă Energetic 2020. Bugetul este de 429 de milioane de lei, iar între 6000 şi 8000 de români ar putea beneficia de acest program.

Acordarea de VOUCHERE în loc de alocații pentru copii. Ce spune Florin Cîțu

„Sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație. Asta înseamnă că oamenii își vor putea cumpăra prin program de la centrale pe peleți, ferestre izolante, până la leduri sau panouri solare. Este un program prin care putem finanța până la 15.000 de euro pentru o locuință. Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari.

Românii care îl vor accesa, vor putea să își eficientizeze energetic locuințele, fie cumpărând doar o categorie de sisteme, sau toate tipurile de tehnologii pe care le prindem în finanțare. Programul se va adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia. Acest program va putea fi accesat și de instituții publice. Pentru acestea, bugetul este separat și este de 384 de milioane de lei”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Etichete: