Redactia.ro
Home » Știri » Bărbații au șanse mai mari de a se infecta cu coronavirus. Care este motivul explicat de specialiștii din toată lumea

Bărbații au șanse mai mari de a se infecta cu coronavirus. Care este motivul explicat de specialiștii din toată lumea

Bărbații sunt predispuși la covid-19

Bărbații sunt mai predispuși la infectarea cu coronavirus, arată cercetările din domeniul medical. Acestea au confirmat că bărbații pot dezvolta forme mai agresive ale bolii sau chiar riscul de moarte este mai ridicat.

Bărbații au șanse mai mari de a se infecta cu COVID-19, arată studiile

Încă din ianuarie, specialiștii din Wuhan au stabilit că bărbații au șanse mai mari de a face COVID-19, iar potrivit datelor de atunci, trei din patru bărbați analizați aveau infecția în corp.

Acum, oamenii de știință care analizează fenomenul, au ajuns la concluzia că un posibil motiv pentru care acest lucru se întâmplă este acela că hormonii masculini, cum este, de plidă, testosteronul stimulează capacitatea virusului de a intra în celule.

Mai mult decât atât, sunt mai multe date care afirmă același lucru. Printre acestea sunt rezultatele bărbaților care aveau cancer de prostată.

La fel, studiile de laborator despre modul în care androgenii reglează genele cheie.

Unele cercetări din Spania arată, de asemenea, că bărbații cu chelie, un semn clar al unui sistem andorgenic puternic, au dezvoltat mai degrabă COVID-19 decât cei din alte categorii.

Mortalitatea este mai mare în rândul bărbaților decât în cel al femeilor

La fel, aceeași situația a fost descoperită și în Italia. Boala i-a afectat în mod mai grav pe bărbați, de aceea în Lombardia bărbații au reprezentat 82% din cei 1591 de pacienți internați în unități de terapie intensivă (UCI).

Un alt studiu arată că mortalitate în rândul bărbaților este mai mare decât cea a femeilor pe toate segmentele de vârstă.

Pentru a opri cât mai repede infecția cu coronavirus care îi afectează pe acești bărbați, cercetătorii testează medicamentele deja aprobate despre care se știe căblochează efectele androgenilor. Astfel, pacienții primesc aceste medicamente, din speranța medicilor de a opri cât mai timpuriu infecția în corp.

„Toată lumea caută o legătură între androgeni… și rezultatul COVID-19”, a declarat Howard Soule, vicepreședinte executiv la Prostate Cancer Foundation.

În final, toate cercetările arată că există o legătură între androgeni și infecția cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: