Redactia.ro
Home » Știri » Bărbatul decedat din Bistrița Năsăud din cauza COVID-19, a fost externat înainte să primească rezultatele testului

Bărbatul decedat din Bistrița Năsăud din cauza COVID-19, a fost externat înainte să primească rezultatele testului

CORONAVIRUS Bistrita

Pacientul decedat cu numărul 87, din Bistrița-Năsăud a murit acasă, după ce medicii l-au externat înainte să primească rezultatele testului pentru coronavirus. Între timp, testul bărbatului a ieșit pozitiv.

Un bărbat a murit dupa ce a fost externat din spital fără a i se oferi rezultatul testului pentru coronavirus

Un bărbat în vârstă de 77 de ani din Bistrița-Năsăud, a fost externat de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, ulterior acesta decedând acasă.

Potrivit surselor, bătrânul nu a primit rezultatul testului pentru coronavirus, între timp aceste ieșind pozitiv.

Bărbatul a fost internat pe 22 martie în SJU Bistrișa, în secția de Boli Infecțioase cu diagnosticul BPOC acutizat, cardiomiopatie dilatativă, Cardiopatie Ichemica cronica, fibrilație atrială cu alura rapidă. Insuficiență cardiacă congestivă stadiul III, extrasistole ventriculare, pneumonie intestinală, Pleurezie mică închisă dreaptă. Hipertofie de prostată, insuficiență renală stadiul III.

Medicii i-au recoltat probe biologice pentru coronavirus în data de 24 martie, iar pe 30 martie bărbatul a fost externat înaintea de a primi rezultatul testului pentru COVID-19.

Pe biletul de externare este precizat evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului. Rezultatul testului a ajuns în data de 31 martie, fiind pozitiv, dar bărbatul deja decedase acasă.

Personalul medical al SJU Bistrița va fi testat joi

Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a declarat că este regretabil cum s-a procedat în cazul bărbatului de 77 ani.

Pacientul s-a internat pe data de 22 martie în Secţia de boli interne. La internare, nu se încadra în definiţia de caz şi de aceea a fost internat pe Secţia de medicină internă, şi nu pe Secţia de boli infecţioase. În data de 23, medicul curant a rugat un consult de specialitate, şi anume un consult de la Secţia de boli infecţioase.

În data de 30, pacientul respectiv a fost externat înainte să vină rezultatul probelor, un lucru care, din punctul meu de vedere, este regretabil. Pacientul nu ar fi trebuit externat până nu era situaţia lui medicală foarte clară.

În data de 1 aprilie, astăzi – aşa, parcă este o glumă proastă de 1 aprilie, au venit rezultatele, iar pacientul este Covid pozitiv. A început o anchetă epidemiologică la nivel de spital„, a declarat Lazany.

Personalul medical al Secției de medicină internă din cadrul SUJ Bitrița va fi testat joi pentru coronavirus. Deoarece bărbatul a completat o declarație pe propria răspundere că nu intrase în contact cu persoane infectate cu COVID-19 și nici nu călătorise în țări afectate, acesta a fost internat la Secția de medicină internă, și nu la Boli Infecțioase.

De asemenea, Lazany a precizat că medicul care s-a ocupat de externarea bărbatului va fi anchetat administrativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: