Redactia.ro
Home » Sport » Barcelona a fost salvată! Cine a dat 50 de milioane de euro

Barcelona a fost salvată! Cine a dat 50 de milioane de euro

Barcelona, alegeri, Joan Laporta, Leo Messi,

Joan Laporta, președintele catalanilor și Consiliul său de Administrație erau obligați ca până miercuri să depună 50 de milioane de euro, drept garanţii financiare la Liga Profesionistă Spaniolă de Fotbal.

Clubul a fost salvat în ultimul moment de un om de afaceri care și-a și impus o persoană într-o poziție importantă în Consiliul de Administrație. Cel care a dat banii este Jose Elias, proprietarul Audax, firmă de energie regenerabilă. Acesta a convenit cu noul președinte al spaniolilor să dea cei 50 de milioane de euro, iar restul membrilor CA au dat 75 de milioane de euro. Jurnaliștii spanioli susțin că Jose Elias a dat banii după ce a primit asigurări că mâna sa dreaptă Eduard Romeu va lucra la clubul de fotbal. Cel mai probabil ca trezorier. Spaniolii au mai scris că la miezul nopții la notariat a sosit și un bărbat misterios care s-a camuflat pentru a nu fi recunoscut. În cazul în care garanția pentru 15% din bugetul clubului nu ar fi fost depusă, alegerile ar fi trebuit să fie reprogramate.

Laporta va fi investit miercuri seara

Joan Laporta a câștigat alegerile la începutul lunii martie. Conform Mundo Deportivo, în total, 110.290 de persoane au votat la alegerile prezidențiale de la Barcelona, dintre care aproape 23.000 și-au exercitat preferința prin mail. Joan Laporta a mai fost conducătorul Barcelonei între 2003 și 2010. Noul președinte vrea să facă rapid schimbări la club. Mai întâi ar urma să schimbe antrenorul, preferatul său fiind managerul celor de la RB Leipzig, Julian Nagelsmann. În plus, Laporta a declarat deja că va face tot ce poate pentru ca Leo Messi să-și prelingească înțelegerea cu Barcelona. Avocatul catalan, în vârstă de 58 de ani, a fost cel care a cucerit toate trofeele posibile în primul mandat. El este cel care a semnat primul contract cu Leo Messi, iar în 2005 l-a adus pe Pep Guardiola.

„Messi speră încă să câștige titluri și Champions League. Nu vreau să-l las să plece, voi face totul ca să rămână. Dar el poate negocia cu orice club și trebuie să înțelegem că este normal într-o lume de profesioniști. Însă acest lucru nu îi garantează trofee. Vrea să triumfe din nou în Liga Campionilor și acesta este locul în care poate învinge”, declara Joan Laporta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: