Redactia.ro
Home » Sport » Barcelona fabrică de bani! Cum a adunat 1, 2 milioane de euro în doar două ore

Barcelona fabrică de bani! Cum a adunat 1, 2 milioane de euro în doar două ore

Barcelona, venituri

Situația financiară a cluburilor din lumea întreagă a fost grav afectată din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar și așa Barcelona a găsit soluția pentru a-și rotunji veniturile.

Spaniolii au lansat jetoane virtuale (Fan Tokens) pe platformele socios.com şi Chiliz Exchange. Acestea permit o interacțiune mult mai bună între fani și club. Astfel, Barcelona a strâns în mai puțin de două ore 1, 2 milioane de euro de la suporteri din 103 ţări. Prin achiziționarea noului produs, susținătorii echipei au dreptul de a alege cum să fie decorat un perete din vestiarul favorițiilor lor.

„Răspunsul la lansarea de azi, cu Fan Tokens epuizate în mai puţin de două ore, trimite un mesaj clar către lumea sportului. Mai exact capacitatea extraordinară deţinută de Fan Tokens pentru a extrage randamentul maxim al enormelor posibilităţi ce pot fi generate de suporterii globali”, a spus fondatorul Chiliz y Socios.com, Alexandre Dreyfus, pe site-ul clubului.

600.000 de jetoane s-au vândut rapid

În primele două ore de la lansarea noului produs au fost vândute 600.000 de jetoane virtuale, prețul unuia fiind de 2 euro. Acestea vor continua să se vândă și în zilele următoare. Prețul va fi însă mai mare.
Această nouă metodă de a produce bani a fost aplicată deja de mai multe cluburi. Atletico Madrid, PSG sau Juventus. Fiecare club a stabilit premii pentru suporterii care cumpără jetoanele. Printre acestea sunt invitații la tribuna VIP, întâlnirea cu jucătorii sau câștigarea unor premii digitale.

„Fotbalul este un sport global şi suporterii depăşesc cu mult limitele unui stadion. Ale unui oraş şi inclusiv ale ţării clubului. De fapt, pentru marile echipe ale lumii, fanii care pot intra pe stadion reprezintă doar 0,01%. Restul de 99,99% rămân afară. Faptul că jetoanele FC Barcelona s-au vândut în 103 ţări este cea mai bună dovadă”, a mai declarat Dreyfus, pe pagina oficială a catalanilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: