Redactia.ro
Home » Știri » Bill Gates, atac la adresa criptomonedelor: „Este teoria prostului mai mare”

Bill Gates, atac la adresa criptomonedelor: „Este teoria prostului mai mare”

Bill Gates, atac la adresa criptomonedelor

Bill Gates, atac la adresa criptomonedelor. Miliardarul american nu este de acord cu investiția în criptomonede. Declarațiile sale vin într-un moment dificil pentru toți investitorii în piața crypto. Bill Gates este de părere că proiectele bazate pe criptomonede reprezintă o serie de escrocherii.

Bill Gates, atac la adresa criptomonedelor: „Este teoria prostului mai mare”

Miliardarul Bill Gates a ales să vorbească deschis despre piața criptomenedelor. În prezent, piața crypto trece printr-o perioadă dificilă, iar oamenii au pierdut tot de au strâns de-a lungul timpului, în doar câteva zile. Gates a catalogat recent proiectele centrate pe criptomonede drept false. Remarcile lui Gates au fost făcute în cadrul unei conferințe care privea schimbările climatice, dar discuțiile au divulgat spre criptomonede. „Evident, imaginile digitale scumpe ale maimuțelor vor îmbunătăți enorm lumea”, a comentat în mod sarcastic Bill Gates, la un eveniment din Berkeley, California, găzduit de TechCrunch, potrivit Bloomberg.
Gates a declarat că el nu investește în criptomonede și a glumit pe seama unor NFT-uri, spunând că „imaginile digitale scumpe ale unor maimuțe” vor face „imediat lumea mai bună”, potrivit CNN.

Nu este prima dată când Bill Gates critică piața crypto. Anul trecut, miliardarul american s-a contrazis cu Elon Musk, directorul Tesla și SpaceX, cu privire la efectele de mediu ale minării de Bitcoini și la faptul că moneda este prea riscantă pentru investitorii de retail. În timpul conferinței de ieri, organizată de Tech Crunch, Gates a vorbit din poziția de fondator al Breakthrough Energy Ventures, un fond axat pe mediu creat în 2015. Fostul CEO al Microsoft a detaliat cu privire la dificultățile pe care le implică recrutarea de angajați în industria chimică și producția de oțel.

Bitcoin s-a prăbușit luni cu 15% și cu 5,4 % ieri, ca parte a unui val de vânzări din spațiul crypto „alimentat” de estimările privind inflația și ratele dobânzilor din SUA, cât și de decizia platformei Celsius de a întrerupe retragerile și transferurile de monede virtuale. Între timp au fost afectate și unele colecții populare de NFT-uri, precum Bored Ape Yacht Club. Bill Gates a apărat inițiativele de digital banking pe care le-a susținut prin fundațiile filantropice din care face parte, descriindu-le drept „de sute de ori mai eficiente” decât criptomonedele, scrie Mediafax.

Gates a mai exprimat rețineri referitor la criptomonede. În 2021, el spunea că este un lucru ca Elon Musk și Tesla să investească în bitcoin, dar asta nu înseamnă că și investitorii obișnuiți trebuie să facă același lucru. „Cred că au fost atrași în nebunia asta oameni care nu au atât de mulți bani de pierdut. Așa că nu sunt optimist în privința bitcoinului”, a mai declarat Bill Gates.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: