Redactia.ro
Home » Monden » Bodo de la Proconsul și-a schimbat total viața! S-a retras la ţară şi și-a transformat fosta discotecă într-un atelier de joacă pentru copii

Bodo de la Proconsul și-a schimbat total viața! S-a retras la ţară şi și-a transformat fosta discotecă într-un atelier de joacă pentru copii

GALERIE FOTO (3) Bodo de la Proconsul și-a schimbat total viața! S-a retras la ţară şi și-a transformat fosta discotecă într-un atelier de joacă pentru copii

Bodo de la Proconsul a lăsat Bucureștiul în urmă și și-a schimbat total viața! Muzicianul s-a mutat la țară cu soția și copiii și a început o nouă afacere. 

Bodo de la Proconsul și-a schimbat total viața! S-a retras la ţară şi și-a transformat fosta discotecă într-un atelier de joacă pentru copii

Muzicianul Bogdan Marin, zis și Bodo, a luat decizia de a se muta la țară împreună cu soția lui, Loredana, și copiii săi. Cei doi aveau deja o casă mică de vacanţă la Dobreşti, o comună din Argeş, astfel că mutarea nu a fost foarte grea.

”Bucureşteni fiind, când am dat noi de gustul libertăţii, am decis să rămânem definitiv în Dobreşti-Argeş. Dar nu ne-am mulţumit să fim ca la televizor, ci am decis sa ieşim din casă şi să facem lucruri bune pentru comunitate, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Am închiriat fosta discotecă din sat şi am transformat-o în atelier de joacă. Învăţam copiii să fie adulţi responsabili. Învaţă să gătească, să dăruiască, să lege prietenii sănătoase, să fie altruişti, să-şi onoreze părinţii etc. Formăm caractere integre, acesta este motto-ul nostru. A fost Dumnezeu cu noi, că prea s-au legat toate“, a povestit Loredana, potrivit adevarul.ro.

Bodo de la Proconsul și-a schimbat total viața! S-a retras la ţară şi și-a transformat fosta discotecă într-un atelier de joacă pentru copii

Cei doi soți s-au mutat din București în martie 2020, iar de atunci au bazele unui proiect de suflet. Aceștia au transformat o fostă discotecă într-un atelier de joacă pentru copii, pe care l-au deschis în acest an în martie. Proiectul de design a fost făcut pro bono de Andreea Mărgineanu, soţia cântăreţului Mihai Mărgineanu.

”Vedeam în sat foarte puţini copii pe stradă, m-am gândit că probabil stau în case pe telefoane sau pe tablete şi m-am gândit să fac lucruri frumoase pentru ei. Copii minunaţi sunt în fiecare loc de pe lumea asta, însă în destule cazuri ei nu sunt motivaţi. Şi dacă tot ne mutaserăm la Dobreşti, ne-am gândit să facem ceva pentru copiii de acolo. Însă nu mă aşteptam ca proiectul să ia o asemenea amploare“, mărturiseşte Loredana Marin.

Sunt nu mai puţin de 60 de copii, de până la 15 ani, implicaţi în diferite activităţi. Atelierul funcţionează de trei ori pe săptămână: marţea, joia şi câteodată sâmbăta. Marţea şi joia, copiii sunt împărţiţi pe vârste, maximum 10 copii într-o grupă.

Bodo de la Proconsul și-a schimbat total viața! S-a retras la ţară şi și-a transformat fosta discotecă într-un atelier de joacă pentru copii

”Mă mulez după nevoile copiilor. De exemplu, ca să îi motivez să citească am creat un proiect prin care fiecare copil şi-a ales câte 10 cărţi din biblioteca Atelierului şi la sfârşit copiii au primit premii, de la căşti până la portofele“, precizează Loredana Marin.

Sunt chemați profesioniști să le vorbească celor mici

Uneori sunt chemaţi profesionişti din comunitate să le vorbească celor mici. Într-o zi a venit medicul veterinar de la Dobreşti, iar în altă zi a fost chemat un medic stomatolog pentru a le spune copiilor cât de importantă este păstrarea igienei dentare. De când s-a deschis Atelierul de Joacă, copiilor nu li s-a perceput vreo taxă. Loredana face inclusiv lecţii cu copiii din comună.

”Nu duc lipsă de materiale didactice, pentru că oamenii donează foarte des. Supravieţuim din donaţii. Însă avem de plătit o chirie şi utilităţile. Până acum nu am luat vreun ban copiilor. Mă gândesc totuşi la o taxă lunară modică, de 20 de lei pe lună, poate din această toamnă“, a afirmat Loredana Marin.

Lucrările pentru amenajarea spaţiului au durat în total şase luni. În acest proiect familia Marin a investit şi bani personali. Investiţia totală s-a ridicat la aproximativ 20.000 de euro.

”Au fost şi oameni care ne-au ajutat mult cu materiale, cu termopane sau mobilier“, a spus Loredana.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: