Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștenii, alertați prin sistemul Ro-ALERT, vineri dimineață. Ce s-a petrecut?

Bucureștenii, alertați prin sistemul Ro-ALERT, vineri dimineață. Ce s-a petrecut?

Incendiu

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri dimineața în zona Chitila, iar românii au fost alertați prin sistemul Ro-Alert. După ora 6 dimineața, flăcările au început să se răspândească rapid și au cuprins stive de mase plastice, gunoi menajer și vegetație uscată.

Incediu puternic în zona orașului Chitila

Un incendiu puternic a făcut prăpăd vineri dimineață în Chitila, în zona fostei groape de gunoi. Zona afectată este strada Poiana Trestiei, unde incendiul s-a răspândit rapid.

Acum, vâlvătaia a fost localizată de pompieri, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care a mai transmis și că nu mai există pericolul de a se extide focul.

Incendiul s-a răspândit pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați și mai mult decât atât, el a cuprin și un utilaj pentru sortarea deșeurilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, intervenția va fi una de durată, pentru că focul este greu de stins.

Românii, alertați prin Ro-Alert

„Necesarul de apă depășește capacitatea pe care o avem. Nu putem folosi doar apa pe care o găsim la îndemână doar în această zonă”, a spus Daniel Vasile.

Alerta a fost cu atât mai mare cu cât în zona în care a izbucnit vâlvătaia se afla și un rezervor cu motorină, făcând astfel intervenția pompierilor și mai periculoasă.

    „Incendiul se manifestă în apropierea unui rezervor de motorină de 5 tone”, au mai transmis pompierii.

Românii au fost alertați prin sistemul Ro-Alert privind acest incendiu. Acestora li s-a recomandat să evite zona respectivă, pentru a le lăsa loc de intervenție pompierilor. De asemenea, în mesajul Ro-Alert se mai arată că degajările de fum au fost foarte mari.

Iată mesajul primit de români pentru a fi avertizați de acest pericol iminent:

Incendiu vegetație uscată zona oraș Chitila (Șoseaua de Centură), degajări masive de fum. Ocoliți zona. Eliberați căile de acces pentru a facilita trecerea sturcturilor de intervenție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: