Redactia.ro
Home » Știri » Cod roșu de furtuni și ploi torențiale. Mesajul emis prin sistemul RO-Alert

Cod roșu de furtuni și ploi torențiale. Mesajul emis prin sistemul RO-Alert

cod roșu

Codul roșu de vremea rea în Bihor a făcut ravagii. Hidrologii au emis o avertizare de tip cod roșu pentru mai multe zone din județul Bihor, iar ploile, vijeliile și grindina au făcut prăpăd.

Cod roșu de furtuni și ploi torențiale în Bihor

Mai multe localități din Bihor au fost sub incidența unui cod roșu de vreme rea, inclusiv ploi. Precipitații semnificative cantitativ au făcut ravagii, iar ai mulți oameni au rămas blocați în case și a fost nevoie de intevenția pompierilor.

Cinci localități din acest județ au fost afectate mai mult de vremea rea și a fost nevoie de intervenția pompierilor. Peste 70 de intervenții ale pompierilor au fost făcute în acest interval de timp, iar 11 oameni chiar au avut nevoie de ajutor pentru că au rămas blocați în case.

De asemenea, nevoie de ajutor au avut și animalele din gospodăriile oamenilor, ce au fost înconjurate de ape și nu ar fi avut altă cale de scăpare din calea puhoaielor.

Mesaj de avertizare prin Ro-Alert din cauza inundațiilor

Inundațiile ar făcut ravagii, iar tocmai din cauza acestora, românii au primit un mesaj prin Ro-Alert, care să îi atenționeze de pericolul iminent în fața căruia se află.

„În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro- Alert, iar pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, au fost suplimentate efectivele de pompieri prin creșterea capacității operaționale la nivelul Stației de Pompieri Ștei, în al cărei raion de intervenție se află localitățile afectate de inundații, fiind totodată mobilizați în sprijin și pompierii Secției Beiuș”, a transmis maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Pompierii au intervenit în mai multe gospodării cu 7 autospeciale de intervenție și 7 motopompe. Cele mai afectate zone au fost localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău, Cărpinet, Vașcău și Șuștiu. În zonă încă este valabil un cod galben de vreme rea, care va expira joi noapte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: