Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștenii riscă să treacă, din nou, prin iarnă fără căldură și apă caldă. Ce a transmis Nicușor Dan

Bucureștenii riscă să treacă, din nou, prin iarnă fără căldură și apă caldă. Ce a transmis Nicușor Dan

Bucureștenii riscă să treacă, din nou, prin iarnă fără căldură și apă caldă. Ce a transmis Nicușor Dan

Bucureștenii nu au parte de vești buni! Se pare că aceștia vor avea parte, din nou, de o iarnă friguroasă fără căldură și apa caldă. 

Bucureștenii riscă să treacă, din nou, prin iarnă fără căldură și apă caldă. Ce a transmis Nicușor Dan

În cadrul unei declarații făcute astăzi, 31 august, Nicușor Dan, puțin amuzat, a ținut să precizeze că nici în acest an, Bucureștiul nu va fi prea încâlzăit, căci căldura și apa caldă iar vor face probleme în plin sezon geros. Deși a ținut să precizeze că în zona Titan se lucrează la centrala de gaze, aceasta, cel mai probabil, nu va fi gata până în octombrie, ci va putea contribui cu un surplus de energie abia în ianuarie, deci în 2022. De asemenea, abia peste vreo trei ani, spune edilul, bucureștenii ar putea să spună că iarna nu mai îngheață în case.

”E în lucru centrala provizorie de la Titan, care va aduce surplus de energie în sistem. Iarna asta va fi puțin mai bine ca iarna trecută. Sper ca în 2-3 ani să fim mult mai bine. Nu o să fie gata în octombrie (n.r. centrala), o să fie gata probabil în ianuarie”, a declarat Nicușor Dan, informează Antena 3.

Mai mult decât atât, deși, cel mai probabil, vor fi probleme cu căldura și apa caldă, primarul general al Capitalei punctează faptul că nu exclude posibilitatea unei măriri a prețului la gaze. Așadar, locuitorii Bucureștiului vor scoate mai mulți bani din buzunar, dar vor locui în continuare în frig, iar apa caldă va rămâne doar la nivel de dorință

”În ce priveşte preţul căldurii în această iarnă, urmează să vedem. Este, din nou, un întreg ciclu, gazul de la Romgaz, negocierea Romgaz-Elcen, preţul gigacaloriei pe care urmează să-l fixeze ANRE şi o eventuală hotărâre de guvern pentru consumatorii vulnerabili. Toate acestea sunt discuţii pe care urmează să le avem”, a mai spus edilul Capitalei.

De ce nu au bucureștenii apă caldă

Bucureștenii s-au cam săturat de situația prin care sunt obligați să treacă din cauza sistemului. Mai exact, aceștia nu mai au apă caldă de câteva zile, cu toate că suntem în luna ianuarie și meteorologii anunță temperaturi scăzute. Recent, primarul Capitalei, Nicușor Dan a vorbit despre această problemă care îi afectează pe bucureșteni.

”Vreau să spun foarte clar că întreaga responsabilitate pentru ce se întâmplă iarna asta aparține fostei administrații. Există un indicator foarte clar, care e foarte ușor de înțeles. Cu cât ai găuri mai multe, cu atot trebuie să pui în instalație mai multă apă și există un indicator care măsoară câtă apă se pune în instalație.

La nivelul anului 2016, cantitatea de apă care trebuia introdusă în instalație era de 800 de tone pe oră, la nivelul anului 2020-2021 cantitatea de apă pe care trebuie să o introducem în rețea este de 2.500 de tone pe oră, adică de trei ori mai mult, adică avem de trei ori mai multe găuri. Asta înseamnă că riscul de avarie este mai mare și pierderea de agent termic este mai mare. Suntem la limită. Lucrările de reparație nu pot să fie făcute când ai un sistem la limită cum este cel pe care îl avem noi. Nu poți să faci înlocuiri de conductă iarna pentru că există niște rute alternative, numai că vei pune pe ele așa multă presiune că sigur vor crăpa. Nu e ceva ce putem să facem iarna”, a spus Nicușor Dan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: