Redactia.ro
Home » Știri » Buletinele dispar definitiv din România! Documentul se mută pe telefonul mobil

Buletinele dispar definitiv din România! Documentul se mută pe telefonul mobil

Când apare buletinul digital în România?!

Într-o lume în care digitalizarea și tehnologia avansează cu pași rapizi, România nu rămâne în urmă, pregătindu-se pentru o schimbare semnificativă în modul în care cetățenii își vor confirma identitatea. Anul 2024 marchează începutul unei ere noi pentru români, care nu vor mai fi nevoiți să poarte documente de identitate fizice, acestea urmând să fie disponibile digital, direct pe telefonul mobil.

Portofelul digital ușurează viața românilor

Acest proiect ambițios, inițiat de Uniunea Europeană, introduce conceptul de portofel digital – o aplicație mobilă prin care cetățenii își vor putea stoca și prezenta documente oficiale, precum cartea de identitate sau permisul de conducere. Portofelul digital va funcționa pe baza unui cont de utilizator securizat, oferind acces rapid și sigur la documentele personale, fără necesitatea de a le purta în format fizic.

Proiectul, care este așteptat să devină funcțional în România până în anul 2026, aduce o flexibilitate binevenită pentru cetățeni. Utilizarea portofelului digital va fi opțională, oferind fiecărei persoane libertatea de a alege modalitatea preferată de prezentare a documentelor de identitate. Pe lângă documentele personale, portofelul va include și semnătura electronică, extinzându-și astfel utilitatea și eficiența în diverse contexte legale și administrative.

Avantajele portofelului digital

Principalul avantaj al portofelului digital constă în comoditatea și rapiditatea cu care utilizatorii își pot gestiona documentele oficiale, evitând astfel pierderile sau deteriorările acestora. În plus, portofelul digital va oferi un panou de control pentru tranzacțiile efectuate, permițând utilizatorilor să monitorizeze activitățile și să raporteze eventualele încălcări ale legii privind datele personale.

Pentru a asigura o tranziție netedă către utilizarea portofelului digital, autoritățile române lucrează la implementarea infrastructurii necesare și la informarea cetățenilor despre beneficiile și modul de utilizare a noii tehnologii. Este esențial ca populația să fie familiarizată cu această schimbare și să înțeleagă cum își poate proteja datele personale în mediul digital.

Adoptarea portofelului digital în România reprezintă un pas important în evoluția digitală a țării, aliniindu-se la tendințele globale de simplificare și securizare a proceselor administrative. Această inițiativă marchează un progres semnificativ în direcția modernizării serviciilor publice și a îmbunătățirii interacțiunii cetățeanului cu autoritățile statului, promițând o eră a eficienței și accesibilității în gestionarea documentelor oficiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: