Redactia.ro
Home » Știri » Bulgarii, îndemnați să părăsească de urgență Republica Moldova

Bulgarii, îndemnați să părăsească de urgență Republica Moldova

Ministerul de Externe de la Sofia a emis o alertă de călătorie, din cauza „situației complicate din țara noastră” prin care cetățenii bulgari sunt îndemnați să părăsească Republica Moldova.

Prin alerta emisă, diplomația bulgară cere cetățenilor săi să evite călătoriile în Republica Moldova. Aceștia sunt îndemnați să părăsească de urgență Republica Moldova folosind „orice mijloc de transport disponibil”.

În comunicat se precizează:

„Sofia recomandă rezidenților temporari sau permanenți în Moldova să se înregistreze pe site-ul

Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova.”

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada noastră din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”.

Alerta pe care a emis-o diplomația bulgară nu ține cont de declarația Maiei Sandu

Maia Sandu a declarat:

„La moment nu există vreun pericol iminent de escaladare a situației pe terioriul Moldovei, în special dacă se vorbește despre malul drept al Nistrului.”

Departament de Interne a anunțat pe data de 25 aprilie 2022,că La Tiraspol a avut loc un atac la sediul MGB-ului. Aceștia au explicat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade. În urma atacului nu au existat victime.

Serviciul de securitate ucrainean a caracterizat incidentul drept „provocare pusă la cale de FSB”.

În dimineața de 26 aprilie 2022, atacurile au continuat, astfel că au avut loc explozii în orașul Grigoriopol.

Autoritățile din stânga Nistrului au confirmat explozia care s-a produs noaptea la aerodromul de la Tiraspol

Conform informațiilor publicate de către presa din stânga Nistrului, „două obiecte explozive au fost aruncate în jurul orei 23:30, în noaptea lui 25 spre 26 aprilie. Comitetul de investigații a deschis dosar penal pe acest caz.”

În urma celor petrecute în regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile.

Tiraspolul, trei atacuri înregistrate

Tiraspolul a anunțat trei atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB, din orașul Grigoriopol și atacul de la Pașcani, relatează unimedia.info.

Maia Sandu, șefa statului susține:

„Intențiile de escaladare a situației din stânga Nistrului pornesc de la forțele din interiorul regiunii. Sunt forțe pro-război și sunt interesate să destabilizeze situația în regiune”.

La data de 27 aprilie, Tiraspolul a anunțat că „a fixat drone deasupra depozitului cu muniții de la Cobasna, ce au zburat apoi spre Ucraina, dar și despre împușcături înregistrate în acel perimetru”, potrivit aceleași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: