Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 15 martie 2021. Ce rugăciune trebuie rostită

Calendar 15 martie 2021. Ce rugăciune trebuie rostită

Calendar 15 martie 2021.

Calendar 15 martie 2021. Ce sfânt este sărbătorit în ziua aceasta și ce rugăciune trebuie să spunem ca să ne fie iertate păcatele.

Calendar 15 martie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

Ziua de 15 martie le este dedicată în fiecare an Sfinţilor Mucenici Agapie, Plisie şi Timolau şi cei împreună cu dânşii, care și-au dat viața pentru credința în Dumnezeu și pentru că nu au vrut să renunțe la speranța de a ajunge în împărăția cerurilor.

Sfântul Mucenic Agapie şi cei şapte mucenici au murit pentru Hristos, fiind acum pomeniți de Biserică.

Acești sfinți mucenici au obținut cununa muceniciei în timpul împărăției lui Diclețian. Toți și-au dat viața în numele lui Hristos în Cezareea Palestinei, când Urban era guvernatorul acestei provincii. Creștinii erau supuși unor chinuri groaznice de doi ani, așa cum poruncise împăratul. Urban a încercat să-i mituiască pe creștini în fel și chip, însă, chiar și recompensele oferite de acesta nu erau mai strălucitoare sau mai îndestulătoare decât împărăția cerurilor. Când au descoperit că aceștia nu vor renunța la credință, i-au tăiat cu sabia.

Calendar 15 martie 2021. Cuvintele rugăciunii din ziua aceasta

Troparul Sfinţilor Mucenici Agapie, Plisie şi Timolau şi cei împreună cu dânşii

Glasul al 4-lea

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Calendar 15 martie 2021. Condacul Sfinţilor Mucenici Agapie, Plisie şi Timolau şi cei împreună cu dânşii

Glasul al 8-lea

Înviat-ai din morţi viața tuturor şi înger luminat femeilor a strigat: Părăsiţi-vă de lacrimi, apostolilor binevestiţi, strigaţi lăudând că a înviat Hristos Domnul, Carele a binevoit a mântui ca un Dumnezeu neamul omenesc.

Ceată cea cu numărul de şapte a sfinţilor mucenici, tare aţi pătimit pentru Preasfânta Treime Cea Dumnezeiască şi cu harul aţi pierdut mulţimile vrăjmaşilor celor de gând şi v-aţi împreu­nat, prin Duhul, cu mulţimea Puterilor celor Cereşti. Cu ale voastre rugăciuni să Se milostivească spre noi Iubitorul de oameni.

SEDELNA, glasul 1. Podobie: Mormântul Tău…

Ceata cea cu numărul de şapte a mucenicilor să fie lău­dată. Căci ei alungă vătămarea noastră, ca nişte păzitori ai credinţei şi turnuri ale Bise­ricii. Aceştia îndepărtează mul­ţimea demonilor şi se roagă Stăpânului pentru noi, dăruindu-ne pace.

Calendar 15 martie 2021. Ce sfinți mai sunt pomeniți de Biserica Ortodoxă

La 15 martie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Apostol Aristobul, episcopul Britaniei;

Sfântul Mucenic Nicandru din Egipt;

Sfântul Mucenic Manuil Criteanul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: