Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 19 iulie 2020. Ce mare sfântă sărbătorim

Calendar 19 iulie 2020. Ce mare sfântă sărbătorim

Sfânta Macrina

Calendar 19 iulie 2020. Creștinii sărbătoresc astăzi o mare sfântă. Este vorba de Sfânta Cuvioasă Macrina. Tot în această zi, sunt pomeniți și Sfântul Cuvios Die, făcătorul de minuni; Patru Sfinţi Sihastri; Sfântul Teodor, arhiepiscopul Edesei; Aflarea moaştelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov.

Viața Sfintei Cuvioase Macrina, sărbătorită pe 19 iulie

Sfânta Cuvioasă s-a născut într-o familie mare, cu zece frați. Sfânta Macrina a fost logodină cu un bărbat cult, deștept și citit, dar el s-a stins din viață.

Sfânta a fost fecioară și a decis ca după moartea lui să nu mai caute un alt soț. Astfel, ea a rămas alături de mama ei, Emilia, în casa părintească.

Împreună, cele două au urmat calea mănăstirii și a credinței. Cele două au fost niște exemple de credință pentru cei din jurul lor.

Curând, mama Sfintei Cuvioase Macrina s-a stins din viață și a mers la Domnul. După acest eveniment, fiica ei a rămas s-a retras în pustietate, unde își petrecea timpul în rugăciune.

Sfânta Cuvioasă Macrina a fost sora Sfinţilor Vasile cel Mare şi a lui Grigorie de Nissa.

Troparul Sfintei Cuvioase Macrina, sora Sfântului Vasile cel Mare

Glasul al 8-lea

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Macrina, duhul tău.

Condacul Sfintei Cuvioase Macrina, sora Sfântului Vasile cel Mare

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Iubind din toată inima pe Dumnezeu Cel Bun, Preacuvioasă Macrina şi cinstita Cruce a Acestuia pe umeri luând, cu osârdie ai urmat Lui, de unde ai şi aflat iertare de greşeli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: