Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 10 septembrie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Calendar ortodox 10 septembrie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Sfintelor Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora

Calendar ortodox 10 septembrie 2020. Ortodocșii le sărbătoresc la această dată pe trei mari sfinte, care au dus o viață exemplară. Este vorba despre Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora.

Viața Sfintelor Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora

Cele trei mucenițe au fost iubitoare de Dumnezeu încă de mici, iar ele fiind toate surori, au decis să meargă împreună în pustie, pentru a-și dedica viața rugăciunii.

Ele au primit de la Dumenzeu darul facerii de minuni, astfel că mulți credincioși veneau la ele pentru a-i vindeca de diverse boli sau suferinșe fizice sau trupești.

Când Fronton, conducătorul cetății, a auzit despre ele, le-a adus la judecată. Văzând cât sunt de frumoase, le-a spus că se vor mărita cu niște nobili, iar acum cele trei au refuzat au fost ucise în bătaie cu toiegele.

Canon de rugăciune pentru creștini – 10 septembrie 2020

Troparul Sfintelor Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora, glasul al 4-lea:

Valurile cele întreite ale chinurilor şi moarte amară, pentru viaţa cea veşnică aţi schimbat, sfintelor muceniţe trei fecioare, mărturisind înaintea divanurilor celor fărădelege pe Treimea Cea Nezidită. Pentru aceea, cu sabia fiind tăiate, urmaţi acum Mielului Celui înjunghiat şi vă rugaţi pentru cei ce cinstesc sfinţită pomenirea voastră.

Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Deschide-voi gura mea…

Stih: Sfintelor muceniţe, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Faceţi Milostivă pe Treimea Cea Nezidită, pe Care cu dreaptă credinţă aţi propovăduit-o, Măritelor Muceniţe, nouă celor ce cinstim acum Dumnezeieştile voastre nevoinţe, de Dumnezeu fericitelor.

Stih: Sfintelor muceniţe, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Cuvintele vrăjmaşului nu le-au băgat în seamă tinerele, fiind îngrădite cu arma credinţei celei Dumnezeieşti, ci au răbdat întreitele valuri ale chinurilor şi moarte fără dreptate pentru Hristos, Viaţa tuturor.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Întărindu-se cu puterea cea preaputernică a Ziditorului, au luat vitejie bărbătească preacinstitele şi au surpat pe balaurul cel mare şi viclean, călcându-l cu picioarele.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Ca pe o Cămară Însufleţită şi Locaş Nepieritor, ca pe o Uşă Cerească şi ca pe o Masă Dumnezeiască, ca pe un Palat şi Scaun al Stăpânului, pe Maria cea Preacurată cu laude să o cinstim.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: