Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 13 septembrie 2020. Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop

Calendar ortodox 13 septembrie 2020. Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop

Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop

Calendar ortodox 13 septembrie 2020. Ortodocșii sărbătoresc un mare sfânt la această dată, care este un exemplu de credință. Este vorba despre Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop. Tot la această dată, biserica sărbătorește și Sfinţirea Bisericii Învierii lui Hristos de la Sfântul Mormânt (Ierusalim); Sfinţii Mucenici Cronid, Leontie, Serapion, Straton şi Seleuc; Sfântul Sfinţit Mucenic Corneliu, sutasul; Sfinţii Mucenici Gordian, Macrovie, Ili, Zotic, Lucian şi Valerian; Sfântului Cuvios Petru din Agreia; Sfânta Muceniţă Ketevan, regina Georgiei; Sfântul Mucenic Ciprian al Cartaginei; Sfântul Cuvios Ierotei cel Nou, Iviritul.

Viața Sfântului Cuvios Ioan de la Prislop, sărbătorit pe 13 septembrie de credincioși

Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop s-a născut în secolul al XVI-lea, din părinți români, în localitatea Silvașul de Sus. Credința lui l-a adus pe drumul călugăriei de la o vârstă destul de fragedă, astfel că Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop a căutat un locaș sfânt unde să își ducă zilele fără de păcat.

Acesta a mers la Mănăstirea Prislop, unde și-a săpat o chilie mică, la un kilometru de mănăstire, unde locuia în mare nevoie, pentru a-și curăți sufletul și a primi mântuirea dumnezeiască.

El a fost ucis de un vânător, care l-a confundat cu un animal sălbatic.

Troparul Sfântului Cuvios Ioan de la Prislop

Glasul 1

Iubitorule de nevoinţă şi râvnitorule întru cele sfinte, Cuvioase Părinte Ioan, părăsit-ai cele trecătoare şi ai ales pe cele veşnice; luat-ai jugul lui Hristos în Mănăstirea Prislop şi în peşteră pustnicească, împreună cu îngerii, L-ai slăvit pe Dumnezeu. Pentru aceasta, nu înceta a te ruga pentru sufletele noastre.

Condacul Sfântului Cuvios Ioan de la Prislop

Glasul al 4-lea

Jugul nevoinţelor pe umeri luându-l, lui Hristos ai urmat, Cuvioase Ioan. În peşteră nevoindu-te, cu răceala pietrei te-ai împrietenit şi podoaba pustniciei ai dobândit. Pentru aceasta cu cântări te lăudăm zicând: Bucură-te, Preacuvioase Părinte Ioan, lauda Prislopului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: