Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 14 februarie 2022. Când este sărbătorit, de fapt, Sfântul Valentin

Calendar ortodox 14 februarie 2022. Când este sărbătorit, de fapt, Sfântul Valentin

Calendar ortodox 14 februarie 2022

Calendar ortodox 14 februarie 2022. Când este sărbătorit, de fapt, Sfântul Valentin, sărbătoare cunoscută și ca Ziua Îndrăgostiților. În această zi sunt sărbătoriți Cuviosul Maron, Cuviosul Avraam, Sfântul Filimon și Cuviosul Gheorghe.

Calendar ortodox 14 februarie 2022. Când este sărbătorit, de fapt, Sfântul Valentin

Sfântul Valentin este celebrat în lume pe 14 februarie. Însă Sfântul Valentin este de negăsit în calendaror otodox. În ziua de 14 Februarie sunt trecuți doar Sfinții Cuvioși Auxentie, Maron și Avraam. Practic, nimeni nu știe exact cine este cu adevărat Sfântul Valentin, amintit în ziua de 14 februarie. În Biserica Ortodoxă, Sf. Sfințit Mc. Valentin, episcopul Umbriei, este pomenit în data de 30 iulie a fiecărui an. Despre acest sfânt se cunosc puține lucruri, printre care faptul că a primit de la Dumnezeu darul facerii de minune. Mulți oameni s-au și botezat după ce au primit vindecarea și rugăciunile Sfântului Valentin.

Legenda Sfântului Valentin

Una dintre legende spune că Valentin a fost preot în Roma, în secolele II-III. Acesta, în timpul împăratului Claudius al II-lea, ar fi ajutat tinerii, creștinin și păgăni, să se căsătorească. Împăratul roman era convins că bărbații ar fi soldați mult mai buni, dacă nu ar fi avut logodnice sau soții, de aceea a interzis căsătoriile. Tânărul preot, susținea că mariajul este parte din palnul lui Dumnezeu și unul dintre scopurile acestei vieți. Acesta a continuat să îi căsătorească pe tineri în secret, în numele iubirii. În momentul în care secretul său a ajuns la urechile împăratului, acesta a fost închis și condamnat la moarte, fapt care s-a petrecut la 14 februarie 269. Aceeași legendă spune că Valentin, în timp ce se afla la închisoare, s-a îndrăgostit de fiica paznicului. Înainte de a muri, Valentin i-ar fi trimis acesteia o scrisoare, pe care a semnat-o ”De la al tău Valentin”.

Pe de altă parte, alte legende susțin faptul că această zi este sărbătorită la începuutl lunii februarie, deoarece în această perioadă avea loc sărbătoarea romană Lupercalia. Evenimentul avea loc în jurul datei de 15 februarie și cinstea fertilitatea, pe Faunus, zeul roman al agriculturii, dar și pe Romulus și Remus.

Rugăciunea către Sfântul Valentin

Tradiția spune că Sfântul Valentin este protectorul tuturor cuplurilor și că îi ajută pe cei care au probleme în dragoste să treacă mai ușor peste neînțelegeri și să își găsească fericirea. În această zi, toți cei care vor să se roage pentru dragoste și iubire, și care vor să aibă parte de reușite pe plan personal pot rosti rugăciunea către Sfântul Valentin.

O Sfânt drag și martir glorios,

Învață-ne să iubim fără a fi egoiști și să fim bucuroși dăruind. Dă putere tuturor celor care iubesc cu adevărat să aducă tot ceea ce este mai bun în celălalt prin Dumnezeu și în Dumnezeu. Iubirea, iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul [primit]. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată.(Scrisoarea întâi a Sfântului Apostol Paul către Corinteni)”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: