Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 14 martie 2021. Este sărbătorit Sfântul Benedict

Calendar ortodox 14 martie 2021. Este sărbătorit Sfântul Benedict

Calendar ortodox 14 martie 2021

Calendar ortodox 14 martie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfântului Cuvios Benedict de Nursia, care a fost un exemplu de credință pe tot parcursul vieții sale.

Calendar ortodox 14 martie 2021. Mare sărbătoare

În fiecare an, data de 14 martie este una în care creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Benedict de Nursia.

Încă de mic, Sfântul Benedict a fost un creștin desăvârșit. Încă de atunci, el a urat înfrânarea și viața haotică a oamenilor celorlalți care nu iubeau credința. Sfântul Cuvios Benedict de Nursia a dorit întotdeauna să își înfrâneze trupul și să-și păstreze fecioria pentru a putea ajunge în împărăția cerurilor.

S-a născut într-o cetate păgână și atunci când a mers la școală a văzut toate poftele celor de seama lui și a decis să se retragă pentru a nu fi ispitit să cadă în acea prăpastie. Părinții lui au murit la scurt timp după aceea și el a vândut tot ceea ce moștenise de la ei și a plecat în pustie. Mulți bărbați au ajuns să fie în jurul lui și au început să-l urmeze datorită înțelepciunii sale. Sfântul Cuvios Benedict de Nursia a făcut multe minuni ajutându-i pe mulți să se lapede  de neputințe le omenești. În peștera în care a trăit el se spune că și acum au loc mari minuni.

Calendar ortodox 14 martie 2021. Ce rugăciune spunem azi

Troparul Sfântului Cuvios Benedict de Nursia

Glasul 1

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Benedict. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Glasul 8

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Benedict, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

CONDAC, glasul al 6-lea. Podobie: Împlinind rânduiala…

Îmbogăţitu-te-ai cu Dumneze­iescul har, iar cu faptele tale ai descoperit chemarea şi te-ai arătat plin de harul Duhului Sfânt, în rugăciuni şi în înfrânări, Preacuvioase Părinte Benedict, plăcutule al lui Dumnezeu şi neputincio­şilor tămăduitor te-ai făcut şi izgonitor demonilor şi grabnic apărător al sufletelor noastre.

Calendar ortodox 14 martie 2021. Ce alți sfinți mai sunt cinstiți

La 14 martie  în calendarul ortodox 2021 mai sunt cinstiți și alți sfinți de către ortodocși. Iată ce sfinți sunt pomeniți:

Sfântul Mucenic Alexandru din Pidna (Macedonia);

Sfântului Cuvios Eushimon, episcopul Lampsacului.

Icoana Maicii Domnului din Mănăstirea Sfântul Teodor

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: