Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 16 iunie 2020. Este pomenit un sfânt care putea face minuni

Calendar ortodox 16 iunie 2020. Este pomenit un sfânt care putea face minuni

Sfântul zilei calendar

Calendar ortodox 16 iunie 2020. La această dată, toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Tihon, episcopul Amatundei, care este capabil de a face minuni. În această zi are loc și pomenirea Sfântului Sfinţitului Mucenic Marcu, episcopul Apoloniadei, Sfinţilor cinci Mucenici cei din Nicomidia, Sfinţilor patruzeci de mucenici romani.

Viața Sfântului Ierarh Tihon, Epscopul Amatundei, sărbătorit pe 16 iunie

Sfântului Ierarh Tihon este cunoscut drept protectorul viței-de-vie.Ambii lui părinți au fost extrem de credincioși, astfel că, chiar înainte de a se naște, ei i l-au promis pe fiul lor lui Hristos.

La rândul lui, sfântul a dus o viață dreaptă, în post, rugăciune și respectând toate regulile plăcute lui Dumnezeu.

Credința lui a fost atât de puternică încât i-a convins chiar și pe alții să treacă la creștinism. Mai mult decât atât, pe Sfântul Ierarh Tihon a ajuns episcopul Amatunde, după ce preotul de aici s-a stins din viață. Chiar el a dorit ca sfântul să îi ia locul, datorită credinței sale.

Încă din timpul vieții, se știa că el poate face minuni. La un moment dat, sfântul care a ajuns episcopul din Amatunde a reușit să planteze o viță-de-vie care a început să dea roade imediat, din pământul sec.

Condacul Sfântului Ierarh Tihon, Epscopul Amatundei

Glasul 3

Fecioara astăzi…

Întru sihăstrie de Dumnezeu iubitorule, sfinte, petrecând, puterea Mântuitorului de sus ai luat, idolii înşelăciunii ai surpat şi pe popoare le-ai mântuit, demonii ai gonit, bolile ai vindecat. Pentru aceasta te cinstim pe tine ca pe un prieten al lui Dumnezeu, Sfinte Tihone Preafericite.
Troparul Sfântului Ierarh Tihon, Epscopul Amatundei
Glasul 1

Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Tihon; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: