Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 17 aprilie 2023. Cui urăm “La mulți ani!” în a doua zi de Paște

Calendar ortodox 17 aprilie 2023. Cui urăm “La mulți ani!” în a doua zi de Paște

Calendar ortodox 17 Aprilie 2023. În cea de-a doua zi de Paște mai sărbătorim și un sfânt important, care a scris istorie în lumea religioasă. Este o zi mare, în care mai mulți oameni își sărbătoresc onomastica și în care se respectă mai multe tradiții și obiceiuri. Află cui trebuie să urezi la mulți ani.

Calendar ortodox 17 Aprilie, sfântul zilei

Sfântul Simeon este sărbătorit în calendarul ortodox pe 17 aprilie. Acesta este cunoscut și sub numele de Simeon Stâlpnicul sau Simeon din Stâlp și este considerat unul dintre cei mai mari pustnici ai Bisericii Ortodoxe. Cei care îi poartă numele, Simeon, Simon/Simona sau alte derivate se spune că sunt binecuvântați și protejați de el.

Vezi și: Cu ce plocoane merg finii la naşi, de Paştele 2023? Tradiţii şi obiceiuri în a doua zi, de Învierea Domnului

Sfântul Simeon s-a născut în prima jumătate a secolului al V-lea într-un sat din Siria. La vârsta de 13 ani, a decis să părăsească lumea și să se dedice vieții monahale. După ce a petrecut o perioadă de timp în mănăstiri din Siria și Palestina, Sfântul Simeon a ales să își petreacă restul vieții în rugăciune și singurătate pe un stâlp de 15 metri înălțime.

Se spune că el susține cerul ca să nu cadă și este cel ce controlează vântul. Această formă de pustnicie extremă a atras mulți credincioși care căutau sfatul și binecuvântarea sa. Sfântul Simeon a petrecut 37 de ani în izolare pe stâlpul său și a devenit faimos în întreaga lume creștină. El a murit în anul 459, în timp ce se ruga în genunchi pe vârful stâlpului său.

Tradițiile zilei de 17 Aprilie

În tradițiile religioase din 17 aprilie, Sfântul Simeon este adesea asociat cu virtuțile de smerenie, răbdare și încredere în Dumnezeu. De asemenea, este considerat un exemplu al vieții monahale și al pustniciei extreme.

În această zi, femeile dau de pomană pentru cei care nu mai sunt printre noi. Este complet interzis să facă trebuie casnice, să spele haine sau să dea cu mătura.

De asemenea, trebuie să respectăm această zi cu sfintenie. În caz contrar, sfântul Simeon se va răzbuna pe noi și ne va învăța lecția cuvenită pentru faptele noastre.

În plus, în această zi mai sunt sărbătoriți și alți sfinți, printre care Sfântul Acachie, Sfântul Ermogene și Sfântul Teodor Tiron. Aceștia au fost, de asemenea, figuri importante în istoria Bisericii Ortodoxe și sunt cinstiți pentru virtuțile lor creștine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: