Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 17 februarie 2021. Ce mare sfânt sărbătoresc creștinii

Calendar ortodox 17 februarie 2021. Ce mare sfânt sărbătoresc creștinii

Calendar ortodox 17 februarie 2021

Calendar ortodox 17 februarie 2021. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii în ziua aceasta, după cum se arată în calendarul ortodox.

Calendar ortodox 17 februarie 2021. Ce sărbătorim în ziua aceasta

În fiecare an, în ziua de 17 februarie, îl sărbătorim pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron. Aceasta a fost crescut de părinți creștini, iar întreg neamul său era de această religie. Așa că atunci când a venit vremea împăraților Maximian şi Maxim, acesta a luat decizia de a fugi și a se ascunde departe, pentru a nu fi prins de prigonitori. Acesta considera că nu era încă timpul său să își mărturisească credința, pentru că acest lucru însemna altceva decât propria sa moarte.

El făcea parte dintr-o legiune de elită a armatei imperiale, iar toți colegii său fie erau păgâni, fie fuseseră creștini dar au decis să renunțe la credința lor din cauza prigoanei împotriva creștinilor. Astfel, după ce a reușit să ucidă un balaur ce făcea mari necazuri, dar cu ajutorul voiei lui Dumezeu, Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron a mărturisit apoi că este creștin, căci toți colegii săi se bucurau și aduceau jertfe zeilor, numai el nu. A fost aruncat în temniță, dar Dumnezeu i-a dat putere spunându-I „Îndrăzneşte, Teodore, iată Eu sunt cu tine. Să nu primeşti hrană sau băutură pământească, că vei avea altă viaţă nepieritoare şi veşnică în ceruri”. Apoi, l-au ucis pe Sfânt aruncându-l în foc, iar el a primit cununa muceniciei.

Calendar ortodox 17 februarie 2021. Ce rugăciune se spune

Troparul Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron

Glasul al 4-lea

Mari sunt faptele credinţei! În izvorul văpăii ca într-o apă de odihnă Sfântul Mucenic Teodor s-a bucurat. Că în foc cu totul fiind ars, ca o pâine plăcută Preasfintei Treimi s-a adus. Pentru rugăciunile lui, Hristoase Dumnezeule, mântuieşte sufletele noastre.

Calendar ortodox 17 februarie 2021. Rugăciunea zilei de azi

Condacul Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron

Glasul al 4-lea

Credinţa lui Hristos ca pe o pavăză înăuntru în inima ta primind-o, puterile cele potrivnice le-ai călcat în picioare, pătimitorule şi cu cunună cerească ai fost încununat, în veci, Preafericite Teodor, ca un nebiruit.

Calendar ortodox 17 februarie 2021. Ce sfinți sunt sărbătoriți

Tot pe data de 17 februarie, în calendarul ortodox din 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Iată despre care este vorba.

Sfânta Mariamna, sora sfântului Apostol Filip;

Preacuviosul Auxiviu;

Preacuviosul Teostirict;

Sfântul Mina Calicheladul;

Sfântul Ierarh Ermoghen, Patriarhul Moscovei;

Cuviosul Salaman;

Împăraţii Marcian şi Pulcheria;

Sfântul Mucenic Teodor Vizantiul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: