Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 18 februarie 2020. Sfântul Papa Leon I, apărătorul credinței

Calendar ortodox 18 februarie 2020. Sfântul Papa Leon I, apărătorul credinței

Calendar ortodox 18 februarie 2020. Sfântul Papa Leon I, apărătorul credinței

Calendar ortodox 18 februarie 2020. Sfântul Papa Leon I, apărătorul credinței. Pe 18 februarie, credincioșii îl pomenesc pe Sfântul Papa Leon I, unul dintre sfinții Bisericii nedespărțite.

Calendar ortodox 18 februarie 2020. Sfântul Papa Leon I, apărătorul credinței

Potrivit Creștin Ortodox, Papa Leon I este unul dintre sfinţii Bisericii nedespărţite ai primului mileniu creştin, pe care îi regăsim în Calendarul Ortodox, scrie crestinortodox.ro. Leon s-a născut în Italia într-o familie creştină. Ajungând arhidiacon al Papei Sixt al III-lea, după moartea acestuia, Leon a fost numit Papa al Romei.

De asemenea, Papa Leon I a fost cel care a împiedicat distrugerea orașului, atunci când Atilla și hunii săi s-au apropiat de Roma. Acesta i-a întâmpinat îmbrăcat în veșmintele arhierești, și a reușit să negocieze cu Atilla făcându-l să se retragă.

Sfântul Leon cel Mare s-a afirmat ca un mare apărător al dreptei credințe, împotriva ereziei lui Euthie și Dioscor. În cadrul celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic, întrunit în cetatea Calcedon, în anul 451, a fost citată și epistola Sfântului Leon, în care el susținea cu tărie dreapta credință.

Viața Sfântului Leon I

Sfântul Leon s-a afirmat şi ca apărător al dreptei credinţe împotriva ereziei lui Eutihie şi Dioscor. În cadrul celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic de la Calcedon, ţinut în anul 451, a fost citită şi epistola Sfântului Leon, în care el susţinea cu tărie, cele două lucrări şi cele două voinţe în Hristos. A trecut la Domnul în anul 461.

Sfantul Leon cel Mare a avut o mare contribuție în hristologie. Hristos e Dumnezeu adevărat și Om adevarat. El are două firi: omeneasca și dumnezeiască, dar o singura Persoană. Cele doua firi nu se amestecă, ci ele lucrează în comuniune una cu alta, ceea ce e propriu fiecăreia. Logosul, cele ale Logosului, iar trupul, cele ale trupului. Aceasta unitate face posibilă comuniunea însușirilor. Domnul Hristos e văzut și nevăzut, de înțeles și de neînțeles, răstignit și înviat. Domnul S-a întrupat pentru a ne mântui prin patima și moartea Sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: