Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 18 februarie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

Calendar ortodox 18 februarie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

Calendar ortodox 18 februarie 2021

Calendar ortodox 18 februarie 2021. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii în această zi. Iată ce sărbătoare are loc.

Calendar ortodox 18 februarie 2021. Mare sărbătoare creștină

Este mare sărbătoare pentru toți creștinii în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfântului Ierarh Leon, Episcopul Romei. Acesta este sărbătorit în fiecare an, pe data de 18 februarie. El a fost dat la școală și a învățat totul despre credință și despre Sfânta Scriptură. Acesta a fost ales chiar episcop al Romei, datorită credinței sale. Acesta chiar a reușit să salveze orașul de la cucerire, după ce s-a rugat la Sfinții Petru și Pavel. Atunci, el a vorbit cu căpetenia hunilor, care dorea să jefuiască și să atace Roma, și fiind creștin la rândul său, el a înțeles rugămințile Sfântului Ierarh Leon. Acesta a renunțat la dorințele sale după ce i-au apărut în viziune cei doi sfinți, alături de arhiereul Romei.

Calendar ortodox 18 februarie 2021. Ce rugăciune se spune

Troparul Sfântului Ierarh Leon, Episcopul Romei, glasul al 8-lea:

Îndreptătorule al Ortodoxiei, învăţătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu şi al curăţiei şi luminătorule al lumii, podoaba călugărilor cea de Dumnezeu insuflată Sfinte Părinte Leon, înţelepte, cu învăţăturile tale pe toţi i-ai luminat. Alăută duhovnicească, roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Calendar ortodox 18 februarie 2021. Rugăciunea zilei de azi

CONDAC, glasul al 3-lea. Podobie: Fecioara astăzi…

Pe scaunul arhieriei şezând, mărite, gurile leilor celor cuvântători astupându-le cu dogme de Dumnezeu insuflate, lumina cunoaşterii de Dumnezeu a Preacinstitei Treimi ai luminat-o turmei tale. Pentru aceasta ai fost preamărit ca un Dumnezeiesc preot al harului lui Dumnezeu.

SEDELNA, glasul al 3-lea. Podobie: Pentru mărturisirea…

Luminat fiind de Strălucirile Dumnezeieştilor dogme, ai făcut să strălucească Lumina Ortodoxiei şi ai micşorat întunericul eresurilor, fericite; şi mutându-te din viaţă, te-ai sălăşluit în Lumina Cea Neînserată, Cuvioase Leon; roagă pe Hristos Dumnezeu să ne dăruiască nouă mare milă.

Calendar ortodox 18 februarie 2021. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 18 februarie în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Iată despre cine este vorba:

Sfinţii Mucenici Leon şi Parigoriu;

Preacuviosul Agapit, episcopul Sinadei;

Sfântul Mucenic Piuliu;

Sfântul Nicolae, Patriarhul Georgiei