Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Este sărbătorit sfântul făcător de minuni

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Este sărbătorit sfântul făcător de minuni

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Este sărbătorit sfântul făcător de minuni

Calendar ortodox 2 Aprilie 2023. Sărbătoare mare pentru toți credincioșii la începutul lunii. Aprilie este, oricum, o lună plină de evenimente religioase, dar duminică este o zi mare. Vezi ce sfânt sărbătorim și ce trebuie să facem cu ocazia acestei zile importante.

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Sfântul făcător de minuni

În fiecare an, la data de 2 Aprilie este sărbătorit Sfântul Tit. Acesta a trăit în secolul al-IX-lea, în cea de-a doua fază a luptei împotriva sfintelor icoane. A dus o viață lipsită de păcat și a încercat să facă mereu voia lui Dumnezeu.

Sfântul Tit s-a călugărit de tânăr și a dobândit două mari virtuți: smerenia și ascultarea. Pentru că a fost bun și nu a greșit, a postit și s-a rugat mereu, a fost răsplătit cu darul facerii de minuni. A vindecat oameni bolnavi grav, care credeau că nu mai au zile multe sau a pus pe masa celor săraci mâncare cât pentru o viață. Mulți oameni îi cereau ajutorul și îl preaslăveau pentru bunătatea sa.

Biserica Ortodoxă îi mai pomenește în această zi și pe Sfinții Mucenici Amfian și Edesie. Este o zi mare, de duminică, în care se citește Sfânta Liturghie și oamenii merg la biserică.

Cele mai importante sărbători din luna aprilie

Luna aprilie este marcată de o mulțime de evenimente religioase importante, zile de post și multe tradiții și obiceiuri. Sărbătorile din aprilie cu dată fixă sunt: Ziua Păcălelilor, Antipa, Sângiorzul Vacilor, Sângiorz, Marcul Boilor, iar cele cu dată mobilă: Lăzărelul, Moşii de Florii, Floriile, Joimari, Paştele, Paştele Blajinilor, Matcălăul, Ropotinul Testelor.

Vezi și: Când are loc Paștele Cailor. Sărbătoarea chiar există și vine cu o mulțime de tradiții și obiceiuri

Luna Aprilie este marcată de o mulțime de tradiții și obiceiuri. Se spune că acum se plantează tot, se seamănă, se tund oile inainte de a fi urcate la munte și se repară ţarcurile şi oboarele pentru vite.

Se spune că luna Aprilie spune și cum va fi vremea vara. Astfel, dacă luna aceasta va fi înșelătoare, vom avea parte de o vară secetoasă, săracă, fără poame. Dacă vremea este frumoasă şi călduroasă în aprilie, atunci luna mai va avea vreme rece, cu îngheţuri, iar vara va fi furtunoasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: