Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 2 iulie 2020. Ce rugăciune e bine să rostești

Calendar ortodox 2 iulie 2020. Ce rugăciune e bine să rostești

calendar ortodox

Calendar ortodox 2 iulie 2020. În această zi, toți credincioșii îl serbează pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Tot la această dată are loc prăznuirea pentru Sfântul Iuvenalie; Sfântul Mucenic Coint și Aducerea veşmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne.

Viața Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, sărbătorit de creștini pe 2 iulie

Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost domitor al Moldovei între 1457-1504. El a fost cel mai longeviv conducător al provinciilor ormânești, după ce a stat pe tron nu mai puțin de 47 de ani.

El a fost mai mult decât un conducător și un apărător al țării, pentru că era un creștin bun, care îndeplinea întocmai cuvântul lui Dumnezeu.

Însuși Papa Sixt al VI-lea l-a numit „atlet al creștinătății”.

În toate bătăliile sale, el purta cu e o cruce şi un triptic ce îi înfățisa pe Hristos, Maica Domnului şi Ioan Botezătorul. El poate fi văzut astăzi la Mănăstirea Putna, unde el este îngropat.

Rugăciune către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

Sfinte Ștefane Voievod, apărător al poporului român și grabnic folositor al tuturor creștinilor, ascultă rugăciunea pe care o înălțăm către tine, noi, nevrednicii. Cunoaștem îndrăznirea pe care ai dobândit-o prin multe osteneli către Bunul Dumnezeu, Care ți-a ascultat rugăciunile tale. Drept aceea, te rugăm să ne auzi și tu pe noi când cerem ajutorul tău.

Ocrotește bisericile și mănăstirile în pace, întărește credința slăbită de ispitele acestui veac, surpă eresurile, luminează ocârmuitorii, dă vitejie ostașilor, iar nouă tuturor luminează-ne calea mântuirii, ca împreună cu tine în locașurile cele cerești să ne bucurăm în vecii vecilor. Amin.Troparul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

Glasul 1

Apărător neînfricat al credinței și patriei străbune, mare ctitor de locașuri sfinte, Ștefane Voievod, roagă pe Hristos Dumnezeu, să ne izbăvească din nevoi și din necazuri.

Glasul 2

Neînfricat apărător al dreptei credințe, te-a avut pe tine Biserica lui Hristos, Binecredinciosule Voievod Ștefane, pentru care tot poporul te-a numit mare, bun și sfânt, și te-a cinstit. Drept aceea noi pururea te avem întăritor credinței noastre ortodoxe și al țării ocrotitor, prin rugăciunile tale cele către Dumnezeu.

Condacul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

Glasul 1

Iubind pe Dumnezeu cu adevărat, slăvite Ștefane, sfinte biserici și mănăstiri ai înălțat; pe cei săraci ai ajutat și pe cei greșiți i-ai iertat. Pentru aceste fapte ale tale, Dumnezeu te-a înzestrat cu înțelepciune și putere ca să biruiești pe vrăjmașii țării tale și ai credinței creștinești. Drept aceea, te cinstim și părinte te numim.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: