Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 20 august 2023. Zi cu mare însemnătate pentru creștini

Calendar ortodox 20 august 2023. Zi cu mare însemnătate pentru creștini

Calendar creștin ortodox 2023

Astăzi, pe data de 20 august 2023, Biserica Ortodoxă cinstește memoria Sfântului Proroc Samuel, o figură centrală în istoria religioasă și spirituală a poporului ales. În acestă zi, credincioșii se adună în rugăciune pentru a omagia viața și învățăturile acestui proroc remarcabil, cunoscut pentru contribuția sa la consolidarea credinței în Dumnezeu și la eliberarea de gândurile rele și frică.

Povestea vieții Sfântului Proroc Samuel

Sfântul Proroc Samuel a venit pe lume cu aproximativ 1.000 de ani înainte de Întruparea Mântuitorului și a fost fiul lui Elcana și al Anei. Într-o epocă marcată de aspirații și lupte spirituale, viața lui Samuel a devenit o lumină pentru poporul său și pentru toți cei care îi ascultă povestea.

Elcana, tatăl lui Samuel, a fost un bărbat care avea două soții: Ana și Fenana. Ana, însă, nu avea copii, în timp ce cea de-a doua soție, Fenana, era binecuvântată cu urmași. Însă, dorința lor de a avea un copil din căsătoria lor a fost atât de puternică încât au mers la templul Domnului din Silom pentru a se ruga. Rugăciunea lor a fost ascultată, iar Ana a născut un băiat pe nume Samuel.

Când Samuel a împlinit trei ani, a fost dăruit în mod special lui Dumnezeu și dus la templu pentru a sluji înaintea Domnului. Acolo, sub îndrumarea preotului Eli, tânărul Samuel a crescut în înțelepciune și în frica de Dumnezeu.

Chemarea lui Samuel la slujire

La vârsta de doisprezece ani, Samuel, aflându-se în grija preotului Eli, a devenit receptiv la vocea lui Dumnezeu. Într-o noapte, în timp ce se afla în templu, Samuel a auzit o voce care îl chema de trei ori. Crezând că vocea îi aparținea preotului Eli, Samuel a răspuns. Cu toate acestea, Eli i-a înțeles că a fost Domnul însuși care l-a chemat pe Samuel.

Această experiență a marcat începutul chemării profetice a lui Samuel. El a devenit purtătorul mesajelor divine, primind revelații și învățături de la Dumnezeu și transmițându-le poporului său. Samuel a avut puterea de a prevedea viitorul și a dobândit încrederea și respectul poporului prin înțelepciunea sa și fidelitatea față de Dumnezeu.

Lupta pentru eliberare și dreptate

Un alt moment semnificativ din viața Sfântului Proroc Samuel a fost perioada în care poporul său a fost subjugat de filisteni timp de două decenii. În acest context, Samuel a fost trimis de Dumnezeu ca un îndrumător spiritual și un judecător pentru a aduce poporul la pocăință și întoarcere către Dumnezeu. Poporul a ascultat în cele din urmă și a pus capăt stăpânirii filistenilor.

Pe măsură ce Samuel a îmbătrânit și a devenit un lider respectat și înțelept, o nouă provocare a apărut în calea sa. Poporul dorea să aibă un rege, așa cum aveau și alte națiuni, pentru a-i conduce în bătălii și în gestionarea treburilor lor. Cu toate acestea, Samuel știa că Dumnezeu era conducătorul lor adevărat și că a avea un rege uman ar fi fost o respingere a acestei înțelepciuni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: