Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 20 iunie 2020. Un mare sfânt este pomenit astăzi

Calendar ortodox 20 iunie 2020. Un mare sfânt este pomenit astăzi

Sfântul Mucenic Metodie

Calendar ortodox 20 iunie 2020. În această zi, toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Sfinţit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor. e face pomenirea Cuviosului Părinte Calist, patriarhul Constantinopolului, Sfântului Nicolae Cabasila.

Viața Sfântului Sfinţit Mucenic Metodie, sărbătorit de creștini pe 20 iunie 2020

Sfântul Sfinţit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor a avut o viață dreaptă și a respectat întru totul regulile bunilor creștini. Încă din tinerețe, el a lăsat lumea pământească, cea plină de păcat, pentru a păși în viața monahală.

El a dus o viață curată, astfel că a fost numit arhiereu încă din tinerețe. Sfântul Sfinţit Mucenic Metodie a devenit Arhiepiscop al cetăţii Pătarelor din Licia.

Pentru credința sa dreaptă și pentru dorința de a elibera creștinii de greutatea pe care ortodoxia o reprezenta la acel moment, Sfântul Sfinţit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor a început o luptă ideologică cu Origen, care promova învățăturile greșite.
Sfântul Sfinţit Mucenic Metodie avea darul proorocirii și mai mult decât atât, el a prevăzut căderea Constantinopolului.

Viața Sfântului a fost curmată în timpul împăratului Aurelian. Sfântul Mucenic Metodie, Episcopul Patarelorși-a dat viața pentru credința sa, pentru că nu a dorit să se lepede de Iisus.

Astfel, el a primit cununa muceniciei pentru fapta sa și nerenunțarea la credință.

„După aceea, luând cu alegerea de Dumnezeu din dumnezeiescul har preoţia şi arhieria, păstorea bine şi cu plăcere dumnezeiasca turmă ce i s-a încredinţat, luând asupra lui grija Bisericii şi luminând poporul cu cuvinte dulci şi îndurătoare”.

Condacul Sfântului Sfinţit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor

Glasul 4

Cel Ce Te-ai înălţat…

Sfinţit tăinuitor al Preasfintei Treimi şi propovăduitor dumnezeieştilor porunci celor mai presus de gând şi întărire bine credincioşilor ai fost, Sfinţite Mucenice Metodie; căci ai înfruntat cugetele celor răucredincioşi şi pentru dreapta credinţă te-ai arătat sfinţit mucenic prin sângele tău şi împreună cu îngerii stând înaintea lui Hristos, roagă-te să ne mântuiască pe noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: