Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 25 decembrie 2020. Ziua Nașterii Domnului

Calendar ortodox 25 decembrie 2020. Ziua Nașterii Domnului

Calendar ortodox 25 decembrie 2020. Ziua Nașterii Domnului

Calendar ortodox 25 decembrie 2020. Ziua aceasta reprezintă poate cea mai importantă sărbătoare creștină, căci are loc Naștere Domnului Nostru Iisus Hristos. Iată ce rugăciune se rostește în această zi.

Calendar ortodox 25 decembrie 2020. Nașterea Domnului – Crăciunul

Iosif, un bărbat cinstit și drept, a primit sarcina de a avea în grijp fecioaria Mariei, despre care prorocul Isaia a spus că îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Această prorocire s-a dovedit a fi adevărată, iar Fecioara Maria a devenit cea aleasă dintre femei, fiind aleasă de Dumnezeu să nască pe Iisus Hristos.

Fecioara Maria l-a născut pe pruncul Iisus într-o iesle, căci nimeni nu a primit-o în casa lui ca ea să poate naște liniștită. Multe minuni s-au petrecut în acea noapte, când animalele i-au ținut de cald lui Iisus.

Calendar ortodox 25 decembrie 2020. Canon de rugăciune

Tropar la Praznicul Naşterii Domnului (Crăciunul)
Glasul al 6-lea

Răsărit-ai, Hristoase, ca un Soare Înţelegător al dreptăţii; şi Steaua Te-a arătat încăput în peşteră, pe Tine, Cel Neîncăput. Pe magi i-ai îndreptat spre închinarea Ta, cu care împreună Te slăvim, Dătătorule de viaţă, Slavă Ţie!

Condac la Praznicul Naşterii Domnului (Crăciunul)
Glasul al 3-lea
Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Fecioara astăzi, pe Cel mai presus de fiinţă naşte şi pământul peştera Celui Neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc şi magii cu Steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut Prunc Tânăr, Dumnezeu, Cel mai înainte de veci.

Calendar ortodox 25 decembrie 2020. Rugăciunea zilei

„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, pre­cum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i sufe­rinţa, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră.
Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căinţă şi de mulţumire, ca să se învredni­cească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: