Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 26 aprilie 2023. Sărbătoare uriașă pentru toți credincioșii

Calendar ortodox 26 aprilie 2023. Sărbătoare uriașă pentru toți credincioșii

Calendar ortodox 26 aprilie 2023. Sărbătoare uriașă pentru toți credincioșii

Calendar ortodox 26 aprilie 2023. Sărbătoare mare pentru toți credincioșii miercuri, în zi de post. Este sărbătorit un sfânt important, care a avut un rol mare în religia noastră. Vezi ce eveniment religios de amploare este marcat în calendarul ortodox cu cruce neagă.

Calendar ortodox 26 aprilie 2023. Sfântul Vasile, zi de post

Este zi de post miercuri, fiind ziua în care Iisus a fost răstignit pe cruce. Astfel, cu această ocazie, credincioșii nu consumă alimente de dulce, din lapte, carne sau ouă, ci doar pe cele de origine vegetală.

Vezi și: Rugăciune pentru infidelitate. Face minuni pentru soții între care a mai apărut o a treia persoană

Sfântul Mucenic Vasile, Episcopul Amasiei, este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți și martiri ai Bisericii Ortodoxe. Născut în secolul al IV-lea, în Asia Mică, Vasile a fost educat în spirit creștin și și-a dedicat viața serviciului religios.

Vasile a devenit cunoscut în calitate de episcop al Amasiei, o localitate din provincia Pontica a Imperiului Roman. El a devenit cunoscut pentru credința sa neclintită și pentru capacitatea sa de a inspira credincioșii să își urmeze credința cu fermitate. De asemenea, el a fost un apărător al credinței ortodoxe în fața ereziilor și a altor curente religioase.

În timpul domniei împăratului Licinius, Vasile a fost arestat pentru credința sa creștină și pentru refuzul său de a renunța la credința sa. El a fost supus unor chinuri groaznice și a fost apoi aruncat într-un puț adânc. Cu toate acestea, Vasile a supraviețuit și a fost eliberat din închisoare.

După eliberarea sa, Vasile a continuat să propovăduiască Evanghelia și să lupte împotriva ereziilor. În cele din urmă, el a fost din nou arestat și a fost condamnat la moarte prin decapitare. Potrivit tradiției, înainte de a fi executat, Vasile a mărturisit cu tărie credința sa în Hristos și și-a îndemnat persecutorii să se pocăiască.

Sfântul Mucenic Vasile este celebrat de Biserica Ortodoxă pe data de 22 mai. El este considerat un exemplu de credință neclintită și un model pentru toți cei care își urmează credința cu fermitate. Viața sa și sacrificiul său reprezintă o mărturie puternică pentru importanța credinței în viața noastră și pentru puterea pe care o poate avea credința în fața oricăror obstacole.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: