Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 august 2020. Sfântul Pimen cel Mare, un exemplu de credință

Calendar ortodox 27 august 2020. Sfântul Pimen cel Mare, un exemplu de credință

Sărbătoare creștină

Calendar ortodox 27 august 2020. Toți creștinii credincioși îl sărbătoresc joi pe Sfântul Cuvios Pimen cel Mare, un exemplu de credință, lăudat de Biserică. Tot la aceeași dată, sunt pomeniți încă trei sfinți. Este vorba despre Sfântul Ierarh Osie, Episcopul Cordobei; Sfântul Mucenic Fanurie; Sfânta Muceniță Eutalia.

Viața Sfântului Cuvios Pimen cel Mare, sărbătorit de creștini pe 27 august

Încă de mic, Sfântul Cuvios Pimen a fost un simbol al credinței. El își petrecea zilele făcând fapte bune, iar când era încă foarte tânăr a fost tuns la monahism.Cum regulile la mănăstire erau strice, Sfântul Cuvios Pimen era obișnuit cu nevoințele trupești. Avea doar o masă pe zi, în special legume, dormea patru ore pe zi, muncea patru ore, iar altele patru stătea să citească învățăturile creștine.

„Postim pentru a ne stăpâni trupurile şi nu pentru a le ucide”, spune Sfântul Pimen. El nu dorea să mai știe nimic despre viața lumească, despre care considera că îi poate lua gândul de la Dumnezeu și prefera să se închidă în chilia sa, pe care o considera un mormânt al călugărilor prin care ei se pot desprinde definitiv de cele pământești. Mai mult decât atât, Sfântul Pimen a refuzat să își vadă mamă, pentru că a considerat că îl va tulbura cu viața lumească, și i-a pormis că se vor vedea în Ceruri.

Troparul Sfântului Cuvios Pimen cel Mare

Glasul al 8-lea

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Pimen, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Cuvios Pimen cel Mare

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Sosit-a astăzi sfântă pomenirea strălucitelor tale lupte, cuvioase părinte, veselind sufletele binecredincioşilor, Sfinte Cuvioase Părinte Pimen, de Dumnezeu Cugetătorule, părintele nostru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: