Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 30 mai 2020. Sărbătoare mare pentru creștini

Calendar ortodox 30 mai 2020. Sărbătoare mare pentru creștini

Sfântul Isaachie Mărturisitorul

Calendar ortodox 30 mai 2020. În această zi este prăznuit Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul. Tot la această dată se face și pomenirea Sfintei Macrina cea Bătrână și Sfântului Vasilie; Sfântului Mucenic Natalie; Sfântului Cuvios Varlaam; Sfinților Mucenici Româno și Teletie; Sfântului Mucenic Evplu.

Viața Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul care este cinstit de creștini pe 30 mai

Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul a trăit în timpul împăratului Valens, prin anii 300. În acele vremuri, exista credința arianismului, ceea ce reprezintă o erezie despre cum Tatăl și Fiul nu sunt fețe diferite ale aceluiași chip.

Arianismul susținea că ființa lui Dumnezeu este unică și incomunicabilă, așa că Fiul nu poate avea o natură identică cu Tatăl.

Iubirea lui pentru credință și pentru Hristos l-a determinat pe Sfântul Cuvios Isaachie să meargă în fața împăratului și să îl roage să îi lase pe creștini să își exprime liberi credința.

Sfântul avea puterea de a prezice viitorul, așa că atunci când împăratul a mers la luptă, împotriva goților, l-a avertizat de patru ori că trebuie să deschidă bisericile pentru creștini, altfel va muri în luptă.

Așa s-a și întâmplat, iar Sfântul Cuvios Isaachie a fost eliberat în urma morții împăratului. El a construit mai multe biserici li i-a învățat pe semenii săi credința cea dreaptă.

Condacul Sfântului Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Ca nişte pârgă a firii…

Ca un credincios plăcut al lui Dumnezeu, aprinzându-te cu râvnă, pentru Biserica lui Hristos, zăbalele lui Valent ai ţinut şi pentru închiderea Bisericii, moartea lui cea pierzătoare prooroceşte mai înainte ai spus, preacuvioase. Pentru aceasta roagă-te pururea pentru noi, cei ce te cinstim, Preafericite Isaachie.

Troparul Sfântului Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isaachie, duhul tău.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: