Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 5 februarie 2021. Ce rugăciune se rostește

Calendar ortodox 5 februarie 2021. Ce rugăciune se rostește

Calendar ortodox 5 februarie 2021

Calendar ortodox 5 februarie 2021. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii în ziua aceasta, fiindcă are loc pomenirea Sfintei Muceniţe Agata. Aceasta a dus o viață plină de înțelepciune și chiar și-a dat viața pentru credința sa.

Calendar ortodox 5 februarie 2021. Mare sărbătoare

Ziua de 5 februarie este dedicată în fiecare an în calendarul ortodox Sfintei Mucenițe Agata. Sfânta Muceniță Agata era o fecioară foarte frumoasă, iar ea a fost crescută de niște părinți de neam bun. Totuși, aceștia nu erau creștini, dar pe fecioara lor a cuprins-o dorința de a-L cunoaște pe Iisus Hristos odată cu începerea prigoanei creștinilor. Când a văzut ce lucruri oribile li se întâmplă oamenilor, ea a decis că vrea să îi fie mireasă lui Hristos. Guvernatorul a auzit despre frumusețea și fecioria ei, așa că  cerut să fie adusă la el, dar Sfânta Muceniță Agata nu se temea de Chintian, pentru că era protejată de Duhul Sfânt. El a încercat să o convingă cu toate cele, dar Sfânta nu a cedat și apoi a aruncat-o în temniță și a supus-o la chinuri groaznice, după care ea și-a dat viața în mâinile Domnului.

Calendar ortodox 5 februarie 2021. Canon de rugăciune

Troparul Sfintei Muceniţe Agata

Glasul al 4-lea

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Agata, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Calendar ortodox 5 februarie 2021. Rugăciunea zilei

Condacul Sfintei Muceniţe Agata

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Să se împodobească astăzi Biserica cu porfiră slăvită înmuiată în curatul sânge al Muceniţei Agata, strigând: bucură-te, lauda Cataniei.

Calendar ortodox 5 februarie 2021. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 5 februarie, în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Iată despre cine este vorba:

Sfânta Muceniţă Teodula;

Sfântul Cuvios Polieuct, patriarhul Constantinopolului;

Sfântul Cuvios Teodosie din Scopelon;

Sfântul Mucenic Antonie Atenianul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: