Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 6 august 2020. Sărbătoare mare pentru creștin ortodocși

Calendar ortodox 6 august 2020. Sărbătoare mare pentru creștin ortodocși

Schimbarea la Față a lui Iisus Hristos

Calendar ortodox 6 august 2020. În fiecare an, pe 6 august credincioșii sărbătoresc Schimbarea la față a lui Iisus Hristos. Acest eveniment semnifică momentul în care apostolii Mântuitorului, s-au convins că acesta este Fiul lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 6 august 2020. Sărbătoare mare pentru creștin ortodocși

Schimbarea la Față a lui Iisus Hristos își are începutul încă din secolul al IV-lea, atunci când Sfânta Împărăteasă Elena a construit o biserică pe muntele Tabor.

Sărbătoarea a început să fie menționată din prima jumptate a secolului al V-lea, iar în calendarul ortodox acest eveniment este însemnat cu cruce roșie.

Pe când Iisus se ruga, pe muntele Tabor, apostolii, adormiți tresar deodată la o imagine unică. Era chipul lui Iisus Hristos, care strălucea ca un soare, iar hainele lui s-au făcut albe ca zăpada.

Imediat, un lucru și mai neobișnuit a avut loc. În această lumină, doi bărbați stau de vorbă cu Mântuitorul despre moarte și patima sa în Ierusalim.

Semnificația acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu și transfigurarea omului. Totodată, această sărbătoare este prăznuită în fiecare an pe 6 august.

De asemenea, această sărbătoare mai este numită și Obrejania, care înseamnă schimbare și transformare.

Se spune că acest moment marchează începutul toamnei, și în această zi nu mai e voie la scăldat în apele curgătoare. Mai mult, se spune că cei care nu țin această sărbătoare vor fi uscați și gălbeșiti ca florile, iar cine spală haine în această zi va fi urmărit de ploșnițe.

Rugăciune Schimbarea la Față a lui Iisus Hristos

„Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi. La ceas de mare sărbătoare, te rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău, trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie”. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: