Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 6 iulie 2024. Sisoe cel Mare, sfântul înzestrat de Dumnezeu cu darul vindecării. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească

Calendar ortodox 6 iulie 2024. Sisoe cel Mare, sfântul înzestrat de Dumnezeu cu darul vindecării. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească

Calendar ortodox 6 iulie 2024. Ce sfinți sunt prăznuiți în această zi

În inima Egiptului pustiu, în ziua de 6 iulie a fiecărui an, Biserica Ortodoxă își aduce aminte de viața și faptele Sfântului Sisoe cel Mare, unul dintre cei mai cunoscuți asceți și vindecători ai creștinismului timpuriu. În lumina credinței și a minunilor, povestea sa rămâne o mărturie vie despre puterea devotamentului și a harului divin.

Calendar ortodox 6 iulie 2024

Sfântul Sisoe s-a născut în Egipt în secolul al IV-lea și a trăit o viață dedicată ascetismului și rugăciunii în pustiul acelei țări. Ucenic al Sfântului Antonie cel Mare, el și-a câștigat reputația prin practicarea unei asceze severe, renunțând adesea la hrana trupească pentru perioade îndelungate. Viața sa a fost un exemplu de sacrificiu personal în căutarea unei uniuni mai adânci cu Dumnezeu.

 Sisoe cel Mare, sfântul înzestrat de Dumnezeu cu darul vindecării

Una dintre cele mai cunoscute povești despre Sfântul Sisoe relatează despre puterea sa de a face minuni în numele lui Dumnezeu. Legenda spune că un tată disperat a venit la el cu fiul său bolnav, dar în drum spre chilia sfântului, copilul a murit. Cu inima sfâșiată de durere, tatăl a continuat călătoria și l-a rugat pe Sfântul Sisoe să binecuvânteze trupul fiului său. Fără să știe că băiatul murise, Sfântul i-a spus simplu să se ridice și să plece. Într-o minune uluitoare, copilul a înviat și a părăsit chilia alături de tatăl său, întreg și sănătos.

Această întâmplare remarcabilă este doar una dintre multele minuni asociate cu Sfântul Sisoe. Puterea sa de a vindeca bolnavii și de a exorciza duhurile rele a făcut din el un simbol al harului divin în lupta împotriva suferinței umane.

Viața lui Sfântul Sisoe cel Mare nu a fost doar despre minuni spectaculoase, ci și despre o ascensiune spirituală profundă. Rugăciunea sa ne arată că el a trăit într-o continuă căutare a lui Dumnezeu, umplându-și inima cu Lumina Cea din Lumină și transformându-și sufletul într-un locaș al Sfintei Treimi.

Astăzi, prăznuirea Sfântului Sisoe cel Mare nu este doar o retrăire a trecutului, ci și o chemare la credință și la o viață dedicată valorilor spirituale. Într-o lume adesea tulbure și plină de necazuri, povestea sa rămâne o sursă de inspirație și speranță pentru toți cei care își caută alinarea în credință.

Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească către Sfântul Sisoe cel Mare

„Sfinte Sisoe cel Mare, cu înțelepciunea lui Dumnezeu te-ai împodobit și pe mulți creștini ai luminat cu pildele și cuvintele tale din Pateric, Părinte cuvioase.

Pe cei începători ai povățuit, celor încercați tainele mântuirii ai deslușit, tuturor dascăl al neîncetatei pocăințe ai fost. Virtutea de căpătâi a creștinilor, discernământul, ai dobândit și, astfel, pe mulți, cu sfatul și rugăciunea, spre mântuire ai câștigat, învățându-ne că două lucruri sunt de trebuință celui care vrea să meargă pe calea mântuirii: nebizuirea pe sine și împreună-sfătuirea cu cei duhovnicești. Pentru aceasta, ne rugăm să ne luminezi să dobândim și noi pocăință și viață cuvioasă.

Sfinte Cuvioase Sisoe, întru multe feluri de nedumeriri ne aflăm și mulțimea ispitelor și a vicleniilor acestei lumi covârșește slaba noastră pricepere. De multe ori, nechibzuința ne împinge pe căi greșite, iar cele părute bune se adeveresc a fi cursă și împilare pentru noi și pentru cei ai noștri.

De aceea, te rugăm pe tine, dascăle al înțelepciunii, să ne dai pricepere de sus la răscrucile vieții, să ne adeverești calea binecuvântată de Hristos în alegerile pe care le avem de făcut în această viață și din orbirea cea din mândrie și necurăție să ne izbăvești. Cuvânt bun dăruiește duhovnicilor noștri, ca prin ei să aflăm povățuire în Taina Spovedaniei. Astfel ca și noi, împreună cu toți cei ai noștri, să aflăm milă înaintea lui Dumnezeu și nevătămați să viețuim în această lume întru nădejdea Învierii. Amin.”

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: