Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 8 august 2020. Ce sfânt este sărbătorit de creștin ortodocși

Calendar ortodox 8 august 2020. Ce sfânt este sărbătorit de creștin ortodocși

Calendar ortodox 8 august 2020

Calendar ortodox 8 august 2020. Creștin ortodocșii îl prăznuiesc pe 8 august pe Sfântul Ierarh Emilian Mărturisitorul.

Tot astăzi sunt sărbătoriți Sfântul Miron, făcătorul de minuni,episcopul Cretei, Sfântul Cuvios Părinte Teodor, egumentul de la Oronanon, Sfântul Mucenic Elefterie și Leonid, A zece sfinți pustnici din Egipt, A doi sfinți mucenici din Tir, Sfântul Mucenic Stirachie, Sfântul Mucenic Anastasie bulgarul, Sfântul mucenic Triandafil Zagoreul.

Calendar ortodox 8 august 2020.Sfântul Ierarh Emilian

În fiecare an pe 8 august este sărbătorit Sfântul Emilian,Episcopul Cizicului fiind una dintre cele mai importante prăznuiri din an.

Sfântul Ierarh Emilian a trăit pe vremea împăratului Leon Armeanul, luptătorul împotriva icoanelor. Emilian a fost episcopul Cizicului, iar de multe ori a fost torturat să se lepede de credința în fața lui Dumnezeu. Pentru acest lucru a suferit foarte mult, fiind supus la multe chinuri, dar pe toate le răbda cu bucurie și calm.

Acestia știa că nădejdea pentru necazurile cele vremelnice va dobândi bunătățile cele veșnice.

Prin grele încercări și prin chinurile prin care a trecut, Sfântul Emilian a murit și s-a încoronat cu cununa mărturisirii.

Troparul Sfantului Ierarh Emilian Marturisitorul

Îndreptător credinței și chip blândeților, învățător infranarii te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai căștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Emilian, roaga pe Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Condacul Sfantului Ierarh Emilian Marturisitorul

Pe tine, cel ce te-ai aratat viteaz aparator al Treimii, te mareste, cantandu-te, Biserica, pentru care ai si patimit, Sfinte Mucenice Emilian. Pentru aceea cinstim pomenirea ta, caci ne izbavesti de napadirea cea paganeasca pe noi, robii tai.Condacul Sfantului Ierarh Emilian Marturisitorul

Pe tine, cel ce te-ai aratat viteaz aparator al Treimii, te mareste, cantandu-te, Biserica, pentru care ai si patimit, Sfinte Mucenice Emilian. Pentru aceea cinstim pomenirea ta, caci ne izbavesti de napadirea cea paganeasca pe noi, robii tai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: