Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 8 iulie 2020. Cei doi sfinții făcători de minuni

Calendar ortodox 8 iulie 2020. Cei doi sfinții făcători de minuni

Sfinții Epictet și Astion

Calendar ortodox 8 iulie 2020. Creștin ortodocșii îi sărbătoresc, miercuri 8 iulie pe Sfinții Epictet și Astion, care sunt cei mai vechi martiri din România.

Tot miercuri sunt prăznuiți Sfântul Mare Mucenic Procopie, Sfânta Teodosie, mama Sfântului Procopie, Sfinții doi tribuni Antioh și Nicrostrat, Sfântul Mucenic Avda și Sfântul Teofil.

Calendar ortodox 8 iulie 2020. Viața Sfinților Epictet și Astion

În fiecare an pe 8 iulie sunt prăznuiți Sfinții Epictet și Astion. Cei doi sunt cei mai vechi martiti din România, fiind atestați de izvoarele aghiografice.

Sfinții Epictet și Astion au pătimit în anul 209, și au primit moartea martirică în cetatea Halmyris, așezată pe malurile Dunării, numită Almyra.

Sfântul Epicetet a fost preot și a începând încă de mic să=l slujească pe Iisus Hristos și a avut darul de a tămădui și de a vindeca oamenii orbi, pe cei cu lepră îi vindeca iar pe cei slabi îi însănătoșea.

Sfântul Astion, era fiul unui om puternic și bogat, care a devenit un om credincios după ce Dumnezeu i-a vorbit.

Sfinții Epictet și Astion. Cum au murit cei doi?

Așadar, Epictet și Astion au dus o viață monahicească, Sfântul Epictet fiind înzestrat să vindece bolnavii, iar Astion se învrednicește cu darul facerii de minuni.

În acea perioadă, comandantul Latronianus, a aflat unde sunt cei doi sfinți, iar la ordinele lui, cei doi au fost încătușați și intemnițați.

Epictet și Astion au fost supuși mai multor chinuri, dar au rămas nevătămați. După ce și-a dat seama că cei doi sunt de neînvins, comandantul a decis să le taie capetele. Trupurile celor doi au fost îngropate în cripta bazilicii episcopale din Halmyris. După ce au fost descoperite, rămășițele lor au fost depuse în Catedrala arhiepiscopală din Constanța.

Cei care vor să meargă la mormântul lor, o pot face miercuri, 8 iulie. Toți credincioșii îi vor sărbători pe cei doi sfinți care au fost înzestrați cu vindecarea tuturor bolilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: