Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 septembrie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Calendar ortodox 9 septembrie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Sfinţii părinţi Ioachim şi Ana

Calendar ortodox 9 septembrie 2020. Ortodocșii sărbătoresc doi mari sfinți, părinți ai singurei ființe ce a primit dumnezeirea de la însăși Sfânta Treime. Este vorba despre Ioachim și Ana, părinții Sfintei Fecioare Maria. Tot la această dată are loc și pomenirea pentru Sfântul Onufrie de la Mănăstirea Sihastria Voronei; Sfântul Cuvios Chiriac de la Tazlău; Sfântul Mucenic Severian; Sfântul Cuvios Teofan Marturisitorul; Sfântul Hariton; Sfinţii Părinţi care au participat in Efes la Sinodul al III-lea Ecumenic.

Viața Sfinților Părinți Ioachim și Ana, sărbătoriți pe 9 septembrie

Sfinții Părinți Ioachim și Ana erau niște oameni drepți, simpli și muncitori, dar cu o mare credință în Dumnezeu. Îl lăudau pe Dumnezeu și erau cinstiți în toate, dar aveau o singură dorința care nu li s-a îndeplinit nici când au ajuns la vârsta bătrâneții. După 50 de ani în care au trăit împreună, cei doi nu aveau niciun urmaș.

Dumnezeu a hotărât să îi aleagă pe ei să fie părinții Mariei, cea care va da naștere lui Iisus Hristos, prin minune dumnezeiască. Atunci, Arhanghelul Gavriil a sosit la cei doi și le-a dat de veste că ei vor deveni părinți curând, iar fiica lor va fi cea mai aleasă dintre femei.

Ei au primit cu mare bucurie în suflet această veste, chiar dacă Maria a fost dusă la templu, unde și-a închinat viața lui Hristos. Sfântul Ioachim avea 80 de ani, iar Sfânta Ana 79 când s-au stins.

Troparul Sfinţilor şi Drepţilor Dumnezeieştilor Părinţi Ioachim şi Ana

Glasul al 2-lea

Pomenirea drepţilor Tăi, Doamne, prăznuind, printr-înşii ne rugăm Ţie, mântuieşte sufletele noastre.

Condacul Sfinţilor şi Drepţilor Dumnezeieştilor Părinţi Ioachim şi Ana

Glasul al 4-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.

Veseleşte-te acum, Sfântă Ana, dezlegându-te din legăturile nerodirii şi hrăneşte pe cea Preacurată, chemând pe toţi să laude pe Acela Ce a dăruit din pântecele ei oamenilor, pe Singura Maică ce nu ştie de bărbat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: