Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când expiră, de fapt, produsele cosmetice și unde ar trebui să găsești informații despre valabilitate

Când expiră, de fapt, produsele cosmetice și unde ar trebui să găsești informații despre valabilitate

Produsele cosmetice sunt indispensabile oricui, dar mai ales femeilor care au o gamă variată de produse de acest tip. Valabilitatea lor este foarte importantă, spun specialiștii, pentru că acestea ne pot afecta organismul. Așadar, cum poți verifica termenul de expirare a unui produs cosmetic?

Când expiră, de fapt, produsele cosmetice

Produsele cosmetice sau produsele de îngrijire personală sunt necesare tuturor, mai ales femeilor. Așa cum suntem atenți/atente la ingredientele lor, trebuie să acordăm importanță și termenului de valabilitate. Orice produs cosmetic, de la loțiunea de corp și până la ruj sau pudră, au un simbol care arată data de expirare, potrivit insociety.ro.

De obicei, termenul de expirare este inscriptionat pe ambalaj sau pe desenul cu capac desfacut pe care este mentionat simbolul M.

Un studiu realizat în urmă cu aproximativ șase ani, arată că 65-70% dintre femei folosesc un produs expirat, ceea ce nu este indicat, pentru că pot ajunge pe mâna dermatologului cu afecțiuni grave. Producătorii folosesc simbolul ”M” pentru a-i informa pe consumatori cât este valabil un produs din momentul deschiderii/desigilării acestuia. De exemplu: 6M  înseamnă 6 luni, 12M -12 luni.

Produsele cosmetice pe bază de apă expiră mai rapid

Experții mai spun că produsele cosmetice pe bază de apă au un termen de utilizare mai mic, iar produsele solide, cele pudră sau uscate, au un termen mai mare de durabilitate. În schimb, dacă nu poți identifica simbolul M, îți poți da seama singur/ă dacă un produs a expirat în funcție de acești factori: aspectul modificat,  miros neplăcut, produs decolorat. Iată mai jos o listă cu valabilitatea unora dintre cele mai ulilizate produse cosmectice:

Parfumurile  – 3 ani

Produsele de tip  pudră – de la 1 la 3 ani

Fondul de ten cremă – de la 1 la 3 ani

Fondul de ten lichid – până la 1 an

Balsam de buze – până la 1 an

Loțiune demachiantă – până la 1 an

Loțiune tonică –  de la 6 luni la 1 an

Cremele de ochi, creioane de ochi și buze – până la 1 an

Tușul de ochi (eyeliner) – între 3 și 4  luni, maxim 6 luni

Mascara (rimel) – între 3 și 6 luni

Rujul – între 2 și 3 ani

Produsele de plajă – aproximativ 1 sezon

Șampon, balsam- 1 an

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: