Redactia.ro
Home » Știri » Când începe distribuirea Sfintei Paști. Ce trebuie să facă credincioșii

Când începe distribuirea Sfintei Paști. Ce trebuie să facă credincioșii

Lumina Sfanta 2020 (1)

Anul acesta,românii vor primi pâine sfântă la domiciliu, din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile au anunțat că slujbele religioase vor avea loc cu respectarea îndrumărilor BOR și a prevederilor din ordonanțele militare.

Când vor primi credincioșii pâinea binecuvântată?

Potrivit autorităților, pâinea sfântă în formă de prescuri, stropită cu agheasmă și vin, va fi distiribuită la domiciliul tuturor credincioșilor de către personalul clerical și de voluntarii.

Începând de vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie, între orele 08.00-17.00 și în prima zi de Paști în intervalul orar 06.00-12.00, românii vor primi pască și Lumina Sfântă.

Sfânta Lumina, venită de la Ierusalim va fi adusă în toate parohiile de către personalul clerical și maximum cinci voluntari, mâine, 18 aprilie, de la ora 20.00.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că cei care vor distribui Lumina Sfântă și pâinea binecuvântată, vor avea asupra lor cartea de identitate și un semn distinctiv banderolă albă pe braț. De asemenea, voluntarii vor avea și un ecuson cu data de identificare ștampilat de parohie.

Noi reguli pentru Paște

Marcel Vela a anunțat joi, noile măsurile luate împreună cu Patriarhia Română, după ce preșdintele României i-a cerut să schimbe acordul luat împreună cu BOR.

Ministrul a transmis că slujbele de la biserici se vor face fără enoriași, iar Lumina Sfântă și Sfintele Paști vor fi distribuite de cinci voluntari și de personalul cleric.

Credincioșii le vor primin din pragul casei, iar cei care locuiesc la bloc, un reprezentant care va avea echipament special de protecție le va împărți toate cele necesare.

Pe 13 aprilie, ministrul Afacerilor Interne a anunțat inițial că a fost semnat un acord între MAI și BOR, dar acestea au fost aspru criticate pentru că la distribuirea luminii și a Sfintelor Paști, lucrătorii ministerului de Interne erau nevoiți să intervină, iar credincioșii aveau voie să meargă la biserică.

România se confruntă cu pandemia de coronavirus, care a infectat peste 7.000 de români și a ucis 400.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: