Redactia.ro
Home » Sport » Când începe turneul Australian Open? Simona Halep va trebui să ajungă acolo mult mai devreme

Când începe turneul Australian Open? Simona Halep va trebui să ajungă acolo mult mai devreme

Când începe turneul Australian Open

Primul turneu de Gran Slam al anului va începe pe data de 8 februarie. Este vorba despre Australian Open 2021, la care va participa și Simona Halep. Iată ce în condiții se va desășura competiția.

Când începe Australian Open 2021. Participă sau nu Simona Halep

Australian Open 2021, primul turneu de Grand Slam al anului¸este organizat într-un mod haotic, având în vedere pandemia de coronavirus în care ne aflăm și dorința organizatorilor de a avea jocuri de tenis în deplină siguranță. Astfel, au fost anunțate mai multe date, care au fost actualizate.

Inițial, Simona Halep nu știa dacă va merge, dar iată că s-a decis să încerce.

„Dacă va fi ca aici, o bulă, voi merge la Australian Open, în condiții de maximă securitate sanitară. Dacă nu pot să mă antrenez timp de 2 săptămâni, evident că nu pot să joc. Darren mi-a spus că atât carantina, cât și turneele vor fi la Melbourne și va trebui să ajungem mult mai repede anul acesta în Australia. Sunt pregătită pentru o astfel de deplasare și sper să fie bine. Nu pot să fiu 100% sigură că voi fi la capacitate maximă, pentru că vor fi condiții diferite”, spunea sportiva.

Ce spun oficialii despre Australian Open 2021

Cei mai mulți credeau că turneul va fi amânat, dar încă este posibil, având în vedere că el începe abia în februarie.

„Cred că Australian Open va fi, cel mai probabil, amânat. Dar ar trebui să fie o amânare mai degrabă scurtă, de una sau două săptămâni. Modul în care se va face carantinarea este încă în discuție. Ar putea fi o bulă, sau ceva mai aproape de normal. Măsurile vor fi impuse de autoritățiile sanitare. Apoi rămâne de văzut dacă ATP și WTA le vor considera acceptabile”, a declarat Martin Pakula, ministrul sporturilor în statul australian Victoriaconform BBC.

De asemenea, trebuie luată în considerare posibilitatea ca jucătorii să stea în carantimă timp de 2 săptămâni, lucru care cel mai probabil se va face.

„Dacă un jucător trebuie să fie blocat într-un hotel pentru două săptămâni chiar înainte de începutul sezonului, asta nu se poate întâmpla. Nu poţi cere jucătorilor să intre în carantină şi apoi să fie pregătiți pentru un Grand Slam. Acceptăm, însă, că oricine vine din străinătate trebuie să stea izolat 14 zile. Ceea ce vom negocia privește un mediu de carantină în care ei se pot antrena în această perioadă”, a susținut Craig Tiley, pentru AFP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: