Redactia.ro
Home » Sport » Decizie uluitoare luată de organizatorii de la Australian Open

Decizie uluitoare luată de organizatorii de la Australian Open

Australian Open, simona halep, calificari Dubai

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile organizatorilor de la Australian Open. Turneul a fost amânat cu trei săptămâni, iar acum presa scrie că Dubai va găzdui calificările turneului de Grand Slam.

Ediția din 2021 a Australian Open va fi una total atipică. Organizatorii au amânat deja startul turneului, au anunțat toate normele pe care jucătorii trebuie să le respecte, iar acum au decis ca meciurile din calificări să se joace la Dubai. Primul turneul de Grand Slam al anului 2021 ar fi trebuit să se joace în perioada 18-31 ianuarie, dar se va juca începând cu 8 februarie 2021. Oricum, dintre toate deciziile luate, cea care uimește cel mai tare este cea a mutării calificărilor. Acestea sunt programate în perioada 9-13 ianuarie.

„Sunt foarte mulţi jucători şi jucătoare de top care au ales Dubai pentru a pregăti noul sezon. În urma calificărilor Australian Open, care se vor disputa la Dubai, toţi jucătorii vor pleca în direcţia Melbourne cu avioane charter. Vor fi curse speciale, în condiţii speciale. Este o premieră, dar lumea n-a mai fost într-o astfel de situaţie, generată de pandemie. Aşa că trebuie să inovăm şi să ne asigurăm că aceste competiţii sportive se pot desfăşura în siguranţă, respectând standardele sanitare. Calificările de la Australian Open, găzduite de Dubai, se vor juca fără spectatori în tribune”, a spus un oficial al turneului de la Dubai, pentru Gulf News.

14 zile de carantină

Organizatorii australieni au decis ca toate persoanele care vor participa la turneul de la Melbourne să stea în carantină 14 zile. Jucătorii trebuie să sosească între 15-17 ianuarie. După o primă testare negativă vor putea să se pregătească.
În această perioadă au voie să iasă din camera doar 5 ore pe zi, pentru antrenamente sau tratamente. Programul arată cam așa două ore petrecute pe terenul de tenis, două la sala de forță și una pentru a mânca. Încă de la început se vor forma grupuri de doi jucători pentru pregătire, iar partenerul nu poate fi schimbat. În cele două săptămâni vor fi testați de cinci ori pentru COVID-19.

Simona Halep merge la Australian Open

Simona Halep va merge la Australian Open, a anunțat antrenorul ei. Chiar dacă condițiile de participare sunt dure. În 2020, românca a ajuns până în semifinale la Australian Open.
Novak Djokovic și Sofia Kenin sunt campionii en-titre din probele de simplu masculin, respectiv feminine. În 2021, premiile totale acordate de organizatori vor fi de 71 de milioane de dolari australieni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: