Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep merge la Australian Open! A confirmat prezența

Simona Halep merge la Australian Open! A confirmat prezența

simona halep, Australian Open, tenis,

Simona Halep va merge la Australian Open. Antrenorul său, Darren Cahill, a dat-o de gol. Acesta a acordat un interviu celor de la Fox New în care a spus că, deși condițiile sunt foarte stricte, românca a decis să meargă în Australia.

Simona Halep (2 WTA) nu a făcut deocamdată nicio declarație privind participarea sa la primul turneu de Grand Slam al anului. Antrenorul său a spus însă că eleva sa nu va rata acestă competiție. Simona Halep este prima jucătoare din TOP 10 despre care se știe că va participa la Australian Open.

”Simona Halep va juca cu siguranță la Melbourne. Putem gestiona restricțiile, chiar dacă nu va fi ușor. Simona a început deja pregătirea. Din păcate, e o perioadă lungă de timp până la primul turneu oficial, dar va fi mult antrenament și sperăm să fie la un nivel bun”, a declarat Darren Cahill, pentru Fox New.

Anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, australienii au fost nevoiți să amâne turneul de la Melbourne cu trei săptămâni. Inițial era programat pentru 18-31 ianuarie.
Cea mai bună performanță a Simonei Halep la turneul australian a fost în 2018. Atunci a jucat finala cu Caroline Wozniacki. Anul acesta constănțeanca a ajuns în semifinale, unde a fost învinsă de Garbine Muguruza.

Ce condiții au impus organizatorii

Australienii au fost obligați să adopte o serie de măsuri din cauza pandemiei de coronavirus. Toți participanții și însoțitorii lor sunt obligați să stea în carantină două săptămâni. Pot ieși din camera doar 5 ore pe zi, timp în care se pot antrena, merge la sala de forță sau diferite tratamente. Încă de la început se vor forma grupuri de câte doi jucători/ jucătoare, plus antrenorii pentru a se putea pregăti. Perechile nu se pot schimba. Dacă unul dintre ei va fi testat pozitiv, atunci toți sunt obligați să se izoleze în camera două săptămâni. Toată lumea va face mai multe teste pentru COVID-19. Testele vor avea loc pentru toți sportivii în zilele 1, 3, 7, 10 și 14 ale carantinei lor. La finalul acestei perioade toți vor putea călători în Melbourne.

„E dificil dacă va fi o carantină de 14 zile, pentru că nu poți juca după 14 zile în care nu te antrenezi. Totuși, dacă va fi o <bulă> precum cea de la Paris, voi merge la Melbourne și voi juca. Oricum, acum nu știu sigur ce va fi, e prea devreme pentru a decide”, spunea Simona Halep, potrivit Essentiallysports, în urmă cu aproape o lună.

Sezonul 2020 a fost unul atipic pentru toți. Pandemia de corona virus a dat totul peste cap. Halep a reușit anul acesta să joace 26 de meciuri oficiale, dintre acestea câștigând 23. A luat și trei trofee la Dubai, Praga și Roma. Constănțeanca încheie anul 2020 pe locul 2 mondial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: