Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep, probleme de sănătate! ”Am patru hernii. E cumplit!”

Simona Halep, probleme de sănătate! ”Am patru hernii. E cumplit!”

simona halep, probleme de sănătate, hernie, WTA

Simona Halep a muncit mult pentru a ajunge unde este astăzi. De-a lungul anilor a avut și probleme de sănătate care i-au dat mari bătăi de cap. Este obligată să poarte orteze și are și hernie de disc.

Constănțeanca a încheiat anul 2020 pe locul 2 mondial. A muncit mult și a făcut sacrificii uriașe pentru a ajunge unde este azi. În plus campioana s-a confruntat de-a lungul timpului și cu probleme de sănătate. Halep a recunoscut că a început să aibă problem medicale de la vârsta de 17 ani. A avut dureri cumplite de spate, iar de aproape un deceniu este obligată să poarte orteze.

”Cel mai greu moment din cariera mea a fost când a trebuit să abandonez un meci din cauza durerilor. Se întâmplă să intri pe teren cu dureri, pe o scară de la 1 la 10, de 2, iar după câteva minute să ajungi la 8. Nu poți să mai controlezi nimic, e cumplit și frustrant. E un sport solicitant tenisul, rotațiile pe care noi le avem în tenis sunt foarte riscante pentru coloană. La 17 ani, am avut prima problemă la spate. Mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă cu hernie de disc. Am în jur de patru hernii, nu sunt ușor de gestionat. Permanent avem o durere, e greu”, a spus Simona Halep la ProTV.

Primele probleme au apărut în adolescență

Din cauza efortului, Simona Halep a început să aibă probleme și la picioare. Uneori durerile sunt cumplite și singura soluție a fost să poarte orteze. Le poartă de mai bine de 10 ani. Foarte mulți sportivi se confruntă cu această problemă. La început era obligată să le poarte tot timpul. Acum are nevoie de orteze doar atunci când se antrenează și când joacă.

„Acum 10-11 ani eram în străinătate şi m-a luat durerea tendonului lui Ahile. Am făcut un test şi de atunci am avut parte de orteze. Am folosit zi de zi. Atunci când merg am renunţat la ele pentru că vreau să merg mai comod, dar când fac efort le folosesc în permanenţă. Am jucat şi fără ele pentru că le-am uitat şi am avut dureri şi am făcut febră muscular. Piciorul meu nu arată foarte bine, dar încerc să îl tratez cât se poate de mult. Muşchii din talpă sunt extrem de solicitaţi. Sunt foarte dureroase aceste probleme, am avut şi o ruptură de 40%, pur şi simplu n-am mai putut să merg. Deasupra piciorului am un os ieşit puţin şi mereu am probleme când mă încalţ. Este o problemă pe care o aud la mai mulţi jucători”, a spus fostul lider mondial, pentru Asociaţia de Podiatrie.

Simona Halep a terminat anul 2020 pe locul 2 WTA. A câștigat 3 turnee anul acesta, Dubai, Praga și Roma. Probabil că românca va începe anul 2021 în Australia, la turneul de Grand Slam de la Australian Open. Organizatorii competiției au anunțat deja că acesta va fi amânat cu o săptămână sau două din cauza pandemiei de coronavirus.

”Cred că vor fi 14 zile de carantină în Australia, cred că va fi o ‘bulă’. E dificil dacă va fi o carantină de 14 zile, pentru că nu poți juca după 14 zile în care nu te antrenezi. Totuși, dacă va fi o ‘bulă’ precum cea de la Paris, voi merge la Melbourne și voi juca” a declarat Simona Halep, potrivit Essentiallysports, în urmă cu aproape trei luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: