Redactia.ro
Home » Știri » Când se dă starea de urgență. Ministrul Sănătății a explicat când se impune revenire la aceasta

Când se dă starea de urgență. Ministrul Sănătății a explicat când se impune revenire la aceasta

Nelu TătaruNelu Tătaru

Ministrul Sănătății a vorbit despre condițiile în care vom reveni la starea de urgență. Nelu Tătaru a subliniat că aceasta este o măsură pe care o poate lua doar președintele României, dar a explicat în ce condiții este cazul să se instaureze iarăși starea de urgență în țara noastră.

Când se instituie starea de urgență în România

Nelu Tătaru a explicat că sunt anumite condiții care trebuie „îndeplinite” pentru ca starea de urgență să fie reintrodusă în țara noastră.

Astfel, ministrul a spus că starea de urgență va fi instaurată pentru a doua oară în țara noastră doar atunci când va exista o perioadă cu o creștere extrem de mare a numărului de cazuri, adică o dublare de la o zi la alta și o transmitere comunitară accentuată.

„Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată”, a explicat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru, explicații despre starea de urgență

Mai mult decât, ministrul a explicat că starea de urgență poate fi declarată doar dacă în decurs de câteva zile sunt descoperite 10.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră este în continuă creștere, iar acum infecțiile depășesc record după record. Joi au fost înregistrate 614 de cazuri noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: