Redactia.ro
Home » Știri » Când se deschid plajele în România. Condiții esențiale de respectat

Când se deschid plajele în România. Condiții esențiale de respectat

plajele

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, marţi, că executivul ia în calcul o nouă relaxare prin deschiderea teraselor de la 1 iunie şi a plajelor de la 15 iunie.

Acestea sunt cele mai așteptate măsuri de relaxare din această vară, după ce pandemia de coronavirus a pus stăpânire peste omenire. „În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Șezlongurile vor păstra distanțarea socială

În ceea ce privește spațiul în care turiștii vor folosi șezlongurile pe plajele românești, acestea nu vor mai fi înghesuite unul în altul, fără nicio distanță. „Șezlongurile, da, vor păstra acea distanțare socială. Celelalte sunt amănunte pe care le vom discuta în săptămânile următoare.

În apă, la fel. Intrăm normal, păstrând aceeași distanțare, dar măsurile rămân, de igienă, de precauție, având în vedere că sunt manevre, la fel ca și înotul, care sunt puternic aerosolizante”, a mai spus ministrul sănătății Nelu Tătaru.

Până astăzi, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1210 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Plajele din Italia, luate cu asalt înainte de a fi deschise

Plajele din mai multe regiuni din Italia, care s-au deschis oficial luni, au fost înțesate de oameni încă de duminică. Din imaginile surprinse de televiziunile din Peninsulă, puţini oameni purtau măşti de protecţie.

Italia, una dintre ţările cele mai afectate de virus, a relaxat izolarea pe 18 mai, permiţând redeschiderea restaurantelor, barurilor şi magazinelor, atât timp cât patronii respectă regulile de igienă. Turiştilor din străinătate li se va permite să intre în Italia începând cu 3 iunie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: